Ο Τραμπ χτίζει εικονική πραγματικότητα για Κιμ

Ο Τραμπ χτίζει εικονική πραγματικότητα για Κιμ

Την αποτελεσματικότητα της εμπρηστικής ρητορικής που χρησιμοποίησε απέναντι στη Βόρεια Κορέα και τον Κιμ γιονγκ Ουν επιχείρησε να αναδείξε με δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ, επιλέγοντας να αγνοήσει τις συνέπειες που αυτή είχε και τις παρεμβάσεις που απαιτήθηκαν σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο από Αμερικανούς αξιωαμτούχους και την Κίνα, ώστε να πέσουν οι τόνοι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η επιθετική ρητορική του απέναντι στη Βόρεια Κορέα έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς και ότι ο Κιμ Γιονγκ Oυν έχει αρχίσει να «σέβεται» τις ΗΠΑ.

«Κάποιοι είπαν ότι αντέδρασα πολύ σκληρά. Δεν ήταν αρκετά σκληρά», δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του σε συγκέντρωση στο Φοίνιξ της Αριζόνα. «Σέβομαι το γεγονός ότι (ο Κιμ Γιονγκ Oυν) έχει αρχίσει να μας σέβεται. Και ίσως, μάλλον όχι, αλλά ίσως μπορεί να βγει κάτι θετικό»

είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαβάστε  Ο Τραμπ διέκοψε τον χωρισμό οικογενειών προσφύγων

Νωρίτερα ο Ρεξ Τίλερσον άνοιγε παράθυρο διαβουλεύσεων αποδεχόμενος ως ικανοποητικό «το επίπεδο αυτοσυγκράτησης» της Πιονγιάνγκ μετά την ομόφωνη απόφαση για την επιβολή νέων, ακόμη πιο σκληρών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του ο Κιμ Γιονγκ Oyν ζήτησε την παραγωγή επιπλέον κινητήρων στερεών καυσίμων και κεφαλών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, όπως μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας, ενώ δεν έχει πραγματοποιήσει νέα δοκιμή. Ακόμα όμως και σε αυτό το σενάριο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει ήδη δηλώσει ότι αυτό θα ήταν φυσιολογικό, με βάση την έως τώρα δραστηριότητα.

Διαβάστε  Πρωτόκολλο αποπυρηνικοποίησης υπέγραψαν Τραμπ-Κιμ

Διαφήμιση