Παιδιά… βόμβες φτιάχνει η Boko Haram στη Νιγηρία

Παιδιά… βόμβες φτιάχνει η Boko Haram στη Νιγηρία

Αν το παιδικό trafficking και οι πνιγμοί στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο έχουν προκαλέσει σοκ στη διεθνή κοινή γνώμη, τότε τα στοιχεία της Unicef για τα παιδιά-βόμβες που φτιάχνει η τρομοκρατική οργάνωση Boko Haram πρέπει να προκαλέσουν διεθνή επέμβαση.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, 83 παιδιά έχουν χρησιμοποιηθεί ως βομβιστές αυτοκτονίας από τους τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ μόνο το 2017, προκαλώντας τον θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους.

Διαβάστε  Ηλεκτρική ενέργεια: Μεγάλο μέρος του πλανήτη παραμένει στο σκοτάδι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι «ανθρώπινες βόμβες», ήταν κορίτσια, τα οποία απήγαγαν από τις οικογένειές τους και υπό την απειλή να σκοτώσουν τους γονείς ή τα αδέρφια τους, εκτελούσαν πειθήνια τις εντολές των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef, από τις 83 επιθέσεις, τις 55 πραγματοποίησαν κορίτσια, στην πλειοψηφία τους μικρότερα από 15 χρονών και άλλες 27 αγόρια. Η τραγική λίστα συμπληρώνεται από ένα μωρό, το οποίο είχαν ζώσει με εκρηκτικά.

Διαβάστε  Η Boko Haram επιτίθεται στη Νιγηρία, δεκάδες νεκροί

Προκειμένου να γίνει αισθητή η ένταση του φαινομένου, αναφέρουμε ότι το 2016, η Μπόκο Χαράμ χρησιμοποίησε συνολικά 19 παιδιά για τις βομβιστικές της ενέργειες.

Διαφήμιση