Συλλαλητήρια σε 13 πόλεις για το Σκοπιανό, με στήριξη Πατούλη

Συλλαλητήρια σε 13 πόλεις για το Σκοπιανό, με στήριξη Πατούλη

Με νέα συλλαλητήρια, σε 13 πόλεις της Ελλάδας για το Μακεδονικό απαντά Επιτροπή Αγώνα για την «Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στις ενδείξεις για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, λαμβάνοντας στήριξη και από τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη.

Όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της Επιτροπής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συγκεντρώσεις στην Πέλλα, την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, το Πολύκαστρο, τον Λαγκαδά, τα Νέα Μουδανιά, την Έδεσσα, τη Φλώρινα, την Καστοριά, την Πτολεμαΐδα και την Κατερίνη.

Η κίνηση αυτή αποτελεί σαφή κλιμάκωση της δράσης των διαφωνούντων, από τη δυναμική της οποίας θα εξαρτηθεί η τροπή των εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό, καθώς εκτιμάται ότι σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαφήμιση

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα για την «Ελληνικότητα της Μακεδονίας», Μιχάλης Πατσίκας, τόνισε ότι «τα συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν στις 6 Ιουνίου είναι σε συνεννόηση και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση», ενώ ερωτηθείς για το τι πρόκειται να γίνει εάν το ζήτημα της ονομασίας έρθει στη Βουλή, ο κ. Πατσίκας απάντησε: «Σε δύο μέρες κινητοποιήθηκε όλη η Μακεδονία κι απ’ ό,τι φαίνεται όλη η Ελλάδα. Θα μας βρουν απέναντί τους στο Σύνταγμα και θα είμαστε τρία εκατομμύρια. Δεν χρειάζονται ούτε ανακοινώσεις, ούτε τίποτα. Εμείς θα είμαστε εκεί».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε πως η παρουσία του υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της ελληνικής αυτοδιοίκησης να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες σε ένα κορυφαίο εθνικό ζήτημα, στο οποίο δεν έχουν θέση οι συμβιβασμοί που υπονομεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έλειψε ποτέ από τους εθνικούς αγώνες, δεν θα λείψει ούτε τώρα. Θεωρούμε σαφέστατα ότι οι χειρισμοί που μπορεί να υπονομεύσουν τα εθνικά μας συμφέροντα είναι η κόκκινη γραμμή όλων μας. Αυτό που έχει μείνει είναι η αξιοπρέπειά μας κι η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων»,

υπογράμμισε.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε γνωστό ότι η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.