Οι τράπεζες “γδύνουν” τη Folli Follie, παίρνουν κομμάτι από Αττικά Πολυκαταστήματα

Οι τράπεζες “γδύνουν” τη Folli Follie, παίρνουν κομμάτι από Αττικά Πολυκαταστήματα

Να ενδώσει, τελικών, στις απαιτήσεις των πιστωτριών τραπεζών για την παροχή περισσότερων εγγυήσεων για τις ανοιχτές πιστωτικές γραμμές και τα δάνεια που έχει λάβει, αναγκάστηκε η διοίκηση της Folli Follie, κίνηση που ενισχύει τις ανησυχίες για την κατάσταση της εταιρίας και την ακρίβεια των οικονομικών της καταστάσεων.

Ειδικότερα, η FF Group φέρεται να έχει συμφωνήσει στη διάθεση του ποσοστού που ελέγχει στην Αττικά Πολυκαταστήματα ως collateral και στο πλαίσιο μετατροπής ομολογιακού δανείου. Σε αυτή τη φάση το ποσοστό της FF Group έχει υποχωρήσει κάτω από 40% (από 45,9% στα βιβλία της FFG).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την παραπομπή της υπόθεσης Folli Follie στον εισαγγελέα, λόγω καθυστέρησης και παρέλευσης του χρονικού ορίου υποβολής συμπληρωματικών στοιχείων για τις οικονομικές καταστάσεις, όπως είχε ζητηθεί.

Διαφήμιση

Ανησυχία και πρόσθετη ενημέρωση έχει ζητήσει, επισήμως, και η κινεζική Fosun που ελέγχει το 16% της FF Group, μετά τις αντιδράσεις και τη ραγδαία πτώση της μετοχή που προκάλεσε η έκθεση του Fund QCM.