Κλειστός για επιβατικά και εμπορικά αεροσκάφη ο εναέριος χώρος της Συρίας

Κλειστός για επιβατικά και εμπορικά αεροσκάφη ο εναέριος χώρος της Συρίας

Κλειστός είναι πλέον, για εμπορικές και επιβατικές πτήσεις, ο εναέριος χώρος της Συρίας, καθώς οι αρμόδιες αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις ώστε να εκτρέπονται οι πτήσεις, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκτόξευσης επιθέσεων με πυραύλους κατά στόχων αέρος ή/και εδάφους εντός της χώρας.

Οι νέες οδηγίες ανάγκασαν τις αεροπορικές εταιρίες να αναπροσαρμόσουν τα δρομολόγια των αεροσκαφών τους και άλλες να διακόψουν πτήσεις με προορισμό περιοχές κοντά στην εμπόλεμη ζώνη.
Πρώτα εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, στις 10 Απριλίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προς τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών με την οποία τις καλεί να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.

Οι μόνες εμπορικές πτήσεις που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη πάνω από την Συρία πραγματοποίηθηκαν από τις αεροπορικές εταιρείες Syrian Air και Middle East Airlines του Λιβάνου στις 01:15 τα ξημερώματα (ώρα Γκρίνουιτς). Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί άλλες πτήσεις που να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Συρίας.

Διαβάστε  Η Τουρκία σέρνει την ΟΙΣ σε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις στη Μέση Ανατολή

Η Kuwait Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει όλες τις πτήσεις της προς τη Βηρυτό μετά την προειδοποίηση που αφορά σε εναέριο χώρο κοντά σε αυτόν του Λιβάνου. Μάλιστα, η εν λόγω προειδοποίηση διατυπώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τις κυπριακές αρχές, την αεροπρική εταιρεία Middle East airline.

Διαφήμιση

Διαφήμιση