if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Σε τροχιά σύγκρουσης Κομισιόν-group Visegrad λόγω Πολωνίας

Ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της μετωπικής σύγκρουσης βρίσκονται Κομισιόν-διευθυντήριο και group Visegrad μετά την απόφαση για την ενεργοποίηση των διαδικασιών του άρθρου 7 κατά της Πολωνίας, για την ουσιαστική εφαρμογή του οποίου απαιτείται ομοφωνία των υπολοίπων μελών της ΕΕ, κάτι που δεν επιτυγχάνεται καθώς η Ουγγαρία ήδη δήλωσε ότι δεν θα συναινέσει, ενώ στην ίδια γραμμή αναμένεται να κινηθούν και οι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη από την πολωνική κυβέρνηση δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το μόνο σημείο τριβής των νέων χωρών με την υπόλοιπη ΕΕ και ιδιαίτερα με την Κομισιόν και το διευθυντήριο, καθώς μόλις πριν από μερικές ημέρες ξέσπασε, υψηλών τόνων, δημόσια αντιπαράθεση για το ζήτημα των ποσοστώσεων στο μεταναστευτικό. Η κυβέρνηση του Ούγγρου ακροδεξιού πρωθυπουργού, Βίτορ Ορμπάν βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με την ΕΕ για το νόμο για την εκπαίδευση που εξωθεί σε κλείσιμο ΜΚΟ, στοχεύοντας τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.

Ο κ. Σεμγέν προειδοποίησε ότι η Βουδαπέστη θα θέσει βέτο στην επιβολή κυρώσεων κατά της Βαρσοβίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MTI.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, την οποία αποτελούν το κεντροδεξιό – δεξιό Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν και το δεξιό Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (KDNP) είναι πολιτικός σύμμαχος της συντηρητικής δεξιάς κυβέρνησης του κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) της Πολωνίας.
Διαβάστε επίσης: Η Ευρώπη τσακίζει την Πολωνία, μήνυμα σε Visegrad-ακροδεξια

Μαζί, πολλές φορές σε συμμαχία και με τις κυβερνήσεις Τσεχίας και Σλοβακίας, ως «Ομάδα του Βίζεγκραντ», έχουν ορθώσει αντιμεταναστευτικό «τείχος», αρνούμενες την υποδοχή προσφύγων, με έντονες αναφορές στις χριστιανικές αξίες και στον κίνδυνο που κατά τις ίδιες συνιστά για την Ευρώπη το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Ενώ τα δύο κυβερνητικά κόμματα της Ουγγαρίας ανήκουν στο κεντροδεξιό «Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας ανήκει στην κεντροδεξιά – δεξιά ευρωσκεπτικιστική «Συμμαχία Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στην Ευρώπη», της οποίας ηγείται το βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version