Κεντροαριστερά: Η Φώφη Γεννηματά κερδίζει

Κεντροαριστερά: Η Φώφη Γεννηματά κερδίζει

Νίκη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, δείχνουν τα πρώιμα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στην Κεντροαριστερά, καθώς στο 96% των εκλογικών τμημάτων όλης της χώρα στα οποία έχουν καταμετρηθεί τα ψηφοδέλτια λαμβάνει το 56,66% ενώ ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης το 33,34%.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Νίκο Αλιβιζάτο σε όλες τις περιφέρειες της χώρας εκτός της Κρήτης προηγείται η κυρία Γεννηματά. Πολύ νωρίτερα, με καταμετρημένο το 20%, ο κ. Αλιβιζάτος είπε ότι πρέπει να θεωρήσουμε νικήτρια την κυρία Γεννηματά.

Ψήφισαν 154.317 πολίτες στην Ελλάδα και 1.253 στο εξωτερικό, στο σύνολο 155.560 ενώ η αποχή σε σχέση με όσους ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ήταν 27%. Περί τους 160.000 πολίτες συμμετείχαν μέχρι το κλείσιμο της κάλπης στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο η συμμετοχή έφθασε το 74% του πρώτου γύρου (που διεξήχθη την προηγούμενη Κυριακή) παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα της δυτικής Αττικής. Ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%.

Διαφήμιση