Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ, στη Μέρκελ τώρα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ, στη Μέρκελ τώρα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, με τον Ζόραν Ζάεφ, ενώ τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τη Διεύρυνση της ΕΕ στη Σόφια.

Διαφήμιση

Οι διεργασίες έχουν ενταθεί και όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία. Από τις δηλώσεις των πολιτικών ηγετών προκύπτει ότι τα ουσιαστικά ζητήματα έχουν κλείσει και τώρα διευθετούνται οι τεχνικές νομικού χαρακτήρα λεπτομέρειες, από τις οποίες ωστόσο εξαρτάται η βιωσιμότητα της συμφωνίας.

Διαβάστε  Καυτή εβδομάδα με μπαράζ επαφών Κοτζιά στις ΗΠΑ

H Αθήνα έχει επανειλημμένα διαμηνύσει πως οι «πόρτες» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ θα ανοίξουν μόνο αν ικανοποιηθεί το αίτημα για ονομασία erga omnes και αλλαγές στο Σύνταγμα και έχει καταστήσει σαφές ότι επιδιώκει να γίνει το μεγάλο βήμα και πως εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Το κρίσιμο τετ α τετ ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει πως έχει μεγάλες προσδοκίες από τη συνάντηση και τον Ζάεφ να λέει πως πρόκειται για μια «θετική στιγμή για να επιβεβαιώσουμε τι έχει επιτευχθεί έως σήμερα».

Διαβάστε  Παρέμβαση-μήνυμα Μάτις για Σκοπιανό, ζητά συμμόρφωση με την απόφαση του Βουκουρεστίου

Διαφήμιση