Σκοπιανό: Το μπαλάκι στην Ευρώπη για εγγυήσεις

Σκοπιανό: Το μπαλάκι στην Ευρώπη για εγγυήσεις

Στην Ευρώπη, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται πλέον μπαλάκι της λύσης του Σκοπιανού καθώς τα μηνύματα από τη συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν θετικά και από τις δύο πλευρές, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται συμφωνία σε μορφή Μνημονίου Κατανόησης και Συνεργασίας, για την εφαρμογή του οποίου απαιτούνται -και από τις δύο πλευρές- εγγυήσεις.

Διαφήμιση

Ακριβώς για το λόγο αυτό αναλαμβάνει πρωτοβουλία η Άγκελα Μέρκελ, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τη την μιάμισης ώρας συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον ομόλογό του της πΓΔΜ.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Πιο συγκρατημένος ο Τσίπρας απ' τον Ζάεφ, νέα συνάντηση τον Ιούνιο

Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε την υψηλή προτεραιότητα της επαναφοράς των δυτικών Βαλκανίων σε Ευρωατλαντική τροχιά μιλώντας χθες στη Bundestag, καθιστώντας σαφές ότι το διακύβευμα είναι ειρήνη ή πόλεμος.

Ο Ζόραν Ζάεφ μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα με ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για ενίσχυση της φιλίας, μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας.

Συγκεριμένα ο κ. Ζάεφ, με ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε πως

«Η “Μακεδονία” και η Ελλάδα ενισχύουν τη φιλία τους. Με τον κ. Τσίπρα πιστεύουμε ότι θα βρούμε μια λύση για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των πολιτών και στις δύο χώρες».

Τα μηνύματα είναι θετικά και από την ελληνική πλευρά, ένδειξη ότι οι διαβουλεύσεις προχωρούν.

Διαβάστε  Σκοπιανό, χρέος και μετα-Μνημόνιο προσδιορίζουν την επόμενη κυβέρνηση

Διαφήμιση