if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Κρίσιμες ώρες: Το Med Surveyor ξεκίνησε έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται πάλι οι σχέσεις με την Τουρκία καθώς στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Λεμεσού, το ερευνητικό σκάφος «MED Surveyor».

Το σκάφος, που εργάζεται για λογαριασμό της ExxonMobil, άρχισε ήδη τις έρευνες σε απόσταση 90 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Λεμεσού.

Το «MED Surveyor» μαζί με το «Ocean Investigator» έχουν ναυλωθεί από τον αμερικανικό κολοσσό ΕΧΧΟΝ Mobil για τη διενέργεια αρχαιολογικών και περιβαλλοντικών ερευνών σε τρεις δυνητικούς στόχους γεώτρησης στο τεμάχιο 10.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Στο μεταξύ,ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης αναχώρησε σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες των Συμβουλίων Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή κυβέρνηση παρακολουθούν την τουρκική κινητικότητα στην περιοχή με επαγρύπνηση θέλοντας να αποφύγουν νέα περιστατικά, όπως το επεισόδιο με το γεωτρύπανο της ιταλικής ENI, καθώς και απορροή της κρίσης από την κυπριακή ΑΟΖ στο Αιγαίο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version