Μεγάλο βήμα του Κιμ: Ανοίγει διάλογο με Νότια Κορέα σε υψηλό επίπεδο

Μεγάλο βήμα του Κιμ: Ανοίγει διάλογο με Νότια Κορέα σε υψηλό επίπεδο

Συμφωνία για τη διεξαγωγή διμερών διαπραγματεύσεων σε υψηλό επίπεδο ανακοίνωσε η Νότια Κορέα, μετά από την αποδοχή της σχετικής πρόσκλησης για συνομιλίες την Τρίτη από τη Βόρεια Κορέα, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Ενοποίησης, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις διακορεατικές σχέσεις.

Διαφήμιση

«Η Βόρεια Κορέα μάς έστειλε με φαξ σήμερα το πρωί ένα μήνυμα το οποίο αναφέρει πως αποδέχεται την πρόταση για συνομιλίες την 9η Ιανουαρίου που έγινε από τη Νότια Κορέα», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε  Κορέα: Συμφωνία αποπυρηνικοποίησης

Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπάικ Τε-χιουν στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί το Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του Κιμ Γιονγκ Ουν στο πλαίσιο του οποίου έκανε σαφές ότι τα πυρηνικά είναι για αμυντικούς λόγους και άνοιξε το παράθυρο για επανέναρξη των διαβουλεύσεων και προσέγγιση με τη Νότια Κορέα μέσω του διαύλου επικοινωνίας και της αποστολής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα.

Διαβάστε  Ο Κιμ ανακοίνωσε ότι κλείνει πεδίο πυρηνικών δοκιμών

Παράλληλα, κινήσεις για να βοηθήσουν την βελτίωση κάνουν και οι ΗΠΑ, αναστέλλοντας κοινές ασκήσει με τη Νότια Κορέα, υπό τη δικαιολογία των κακών καιρικών συνθηκών.

Μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να βρίσκεται σε άλλο μοτίβο, πυροδοτώντας αντιπαράθεση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν μέσω twitter για το “ποιός έχει το μεγαλύτερο κουμπί” με πυρηνικά,

Διαβάστε  Ιστορικές συνομιλίες Κιμ-Μουν στην Κορεατική Χερσόνησο

Διαφήμιση