Τρύπα ασφαλείας σε συσκευές Apple και τσιπ Intel

Τρύπα ασφαλείας σε συσκευές Apple και τσιπ Intel

Σημαντικό κενό ασφαλείας σε όλους της υπολογιστές Mac και τις συσκευές iOS (iPads και iPhones) αναγκάστηκε να παραδεχθεί η Apple, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν αναφορές για παραβιάσεις από hackers, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αποκατάστασης.

Όπως ανακοίνωσε η Apple, τελευταίες ενημερώσεις λογισμικού για iPad, iPhones, iPod Touch, επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές Mac και set-top box της Apple TV μετριάζουν ένα από τα τρωτά σημεία που είναι γνωστά ως Meltdown. Το Apple Watch, το οποίο χρησιμοποιεί ένα παράγωγο του λειτουργικού συστήματος του iPhone, δεν επηρεάζεται, σύμφωνα με την εταιρία.

Διαβάστε  Eurobank: Ψηφιακός μετασχηματισμός με συνεργάτη την COSMOTE

Παρά την ανησυχία ότι οι διορθώσεις ενδέχεται να επιβραδύνουν τις συσκευές, η Apple δήλωσε ότι τα βήματα της για την αντιμετώπιση του προβλήματος Meltdown δεν έχουν επηρεάσει την απόδοση. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει και update για τον Safari, ώστε να αντιμετωπιστεί μια άλλη μορφή του προωβλήματος ασφαλείας που είναι γνωστό ως Spectre. Αυτά τα βήματα θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την ταχύτητα του προγράμματος περιήγησης κατά λιγότερο από 2,5%, σύμφωνα με τη Apple.

Διαφήμιση
Διαβάστε  "Πάρε τα προσωπικά δεδομένα και τρέχα", η νέα πολιτική Facebook και LinkedIn

Όλα για αυτό το μεγάλο τσιπ Ασφάλεια Αδυναμία: QuickTake Q & A

Η Intel Corp. επιβεβαίωσε την Τετάρτη μια έκθεση σύμφωνα με την οποία τα microchip της περιέχουν μια αδυναμία που βασίζεται σε μια τεχνική επεξεργασίας. Η Intel δήλωσε ότι τα τσιπ της, τα οποία χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές και συστήματα Mac καθώς και συσκευές από άλλους κατασκευαστές, περιέχουν το ελάττωμα, όπως και οι επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική ARM Holdings, η οποία χρησιμοποιείται σε iOS συσκευές και smartphones Android.

Διαβάστε  Microsoft Hellas: Το AI αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούν το επιχειρηματικό οικοσύστημα

Διαφήμιση