Ο Τσίπρας ενισχύει το οικονομικό επιτελείο του Μαξίμου, αλλαγές στο ΥΠΕΞ

Ο Τσίπρας ενισχύει το οικονομικό επιτελείο του Μαξίμου, αλλαγές στο ΥΠΕΞ

Μικρής κλίμακας κυβερνητικές αλλαγές πραγματοποιούνται καθώς ο πρωθυπουργός ενισχύει το οικονομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, στέλνοντας μήνυμα πιο ενεργής ενασχόλησης του ιδίου με επιλεγμένα θέματα αλλά και εμπλοκής στον οικονομικό συντονισμό της κυβέρνησης, έργο που -τύποις τουλάχιστον- επιτελούσε η αντιπροεδρία.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η ανάληψη καθηκόντων διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού από τον Γιώργο Τσίπρα, που έως τώρα κατείχε θέση γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Καθήκοντα διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Μαξίμου, ασκούσε ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, ο οποίος έχει επιφορτιστεί πλέον με την παρακολούθηση της εκτέλεσης των προαπαιτούμενων του Μνημονίου σε διυπουργικό επίπεδο.

Διαβάστε  Πειθαρχικό κατά εισαγγελέα ζήτησε ο Κοντονής για αναρτήσεις κατά Τσίπρα-Παυλόπουλου

Τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο εμπειρογνώμονας πρεσβευτής σύμβουλος Α’, Γιάννης Μπράχος.

Μέχρι πρότινος ο κ. Μπράχος υπηρετούσε στη μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας μας στην Ε.Ε., στις Βρυξέλλες, ως προϊστάμενος της οργανικής μονάδας οικονομικής πολιτικής.

Διαβάστε  Σε κρίση η Δικαιοσύνη: "Ανταρτοπόλεμος" Κοντονή-ΔΣΑ μετά την παραίτηση Σακελλαρίου

Διαφήμιση