if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ.

Εγκρίθηκε, όπως αναμενόταν, η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ από τον ESM, η οποία εντάσσεται στη δεύτερη αξιολόγηση και το ποσό αναμένεται να πιστωθεί άμεσα στον σχετικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) εξουσιοδότησε την αποδέσμευση ποσού 800 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πρόκειται για το εναπομείναν ποσό από την τρίτη δόση του πακέτου στήριξης του ESM, το οποίο εγκρίθηκε στις 7 Ιουλίου του 2017. Θα κατατεθεί σε έναν ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Όπως αναφέρει ο ESM, μετά την εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα, η οικονομική βοήθεια από τον ESM προς την Ελλάδα θα ανέλθει στα 40,2 δισ. ευρώ, από το συνολικό πρόγραμμα ύψους έως 86 δισ. ευρώ.

Ο ESM και ο EFSF από κοινού έχουν εκταμιεύσει 182 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέχρι σήμερα (συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού ποσού), γεγονός που καθιστά τα ταμεία τους μεγαλύτερους πιστωτές της Ελλάδας. Το τρέχον πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα έχει σχεδιαστεί να λήξει τον Αύγουστο του 2018.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version