Ο ESM πλήρωσε 7,7 δισ., 800 εκατ. σε αποπληρωμές ιδιωτών

Ο ESM πλήρωσε 7,7 δισ., 800 εκατ. σε αποπληρωμές ιδιωτών

Εκταμιεύθηκε σήμερα το πρώτο τμήμα της δόσης του ESM προς την Ελλάδα, τα 7,7 δισ., από τα συνολικά 8,5 δισ. που έχει εγκριθεί να λάβει η χώρα στο πλαίσιο της επιτυχούς ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Η ανακοίνωση της εκταμίευσης έγινε μέσω twitter στον λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Από τα 7,7 δισ. που εκταμιεύθηκαν τα 6,9 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους και 800 εκατ. για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Διαβάστε  Τα γερμανικά media εκθέτουν εν χορώ το CDU-CSU... όχι όμως τη Μέρκελ

«Ο ΕSM εκτέλεσε την πρώτη εκταμίευση των 7,7 δισ. στο πλαίσιο της τρίτης δόσης, τα χρήματα έφτασαν στην Ελλάδα”, αναφέρεται στο λογαριασμό του ESM στο Τwitter.

Διαφήμιση

Μετά την 1η Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα λάβει μία ακόμη δόση που σκοπό θα έχει την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 800 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να αποδεσμευθεί σε μία ή περισσότερες υποδόσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να συμβάλει στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με 400 εκατ. Δηλαδή, για κάθε δύο ευρώ που θα βάλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι για την αποπληρωμή οφειλών, η Ελλάδα θα κληθεί να βάλει άλλο ένα.

Διαβάστε  Συμφωνία για όλα στο Eurogroup

Ετσι, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων που θα αποπληρωθούν το φθινόπωρο θα είναι ύψους 1,2 δισ., ενώ συνολικά με τη δόση που αναμένεται τις επόμενες μέρες θα φτάσει στα 2 δισ. από τα περίπου 5 δισ. που υπολογίζονται αυτή τη στιγμή οι οφειλές του κράτους σε ιδιώτες.

Διαφήμιση