Νιγηρία: Γυναίκες καμικάζι σκότωσαν 13 ανθρώπους

Νιγηρία: Γυναίκες καμικάζι σκότωσαν 13 ανθρώπους

Ενδείξεις κλιμάκωσης της βίας και αναζωογόνησης της Boko Haram καταγράφονται στη Νιγηρία, όπου 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Κυριακής από επίθεση αυτοκτονίας, καθώς οι ΗΠΑ έχουν περιορίσει τις δυνάμεις τους στην περιοχή και η κυβέρνηση αποδεικνύεται αδύναμη και διεφθαρμένη για να αντιμετωπίσει την πιο βίαιη τρομοκρατική οργάνωση, που φαίνεται ότι ενδυναμώνει τους δεσμούς της το, υπό αποσύνθεση, Ισλαμικό Κράτος.

Τρεις γυναίκες-καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Μαϊντουγκούρι, της Νιγηρίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 16, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.
Η πρώτη «πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε στις 21:45 (23:45 ώρα Ελλάδας) σε ένα μικρό εστιατόριο στον δρόμο, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους», ανέφερε στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές λίγα λεπτά αργότερα, μια δεύτερη γυναίκα-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά της στην ίδια συνοικία, τη Μούνα Γκάρατζ, μπροστά σε καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων, τραυματίζοντας αρκετούς.

Διαφήμιση

Η τελευταία καμικάζι πυροδότησε τη ζώνη της, που όμως δεν λειτούργησε κανονικά, με αποτέλεσμα να μην τραυματιστεί κανείς άλλος και να σκοτωθεί μόνο η ίδια.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε στέλεχος παραστρατιωτικής οργάνωσης στην πόλη, που μίλησε επίσης υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Διευκρίνισε πως οι τραυματίες από τις πρώτες δύο επιθέσεις είναι 16.
Νωρίτερα είχε κηρυχθεί συναγερμός στην πόλη διότι έγιναν αντιληπτά μέλη της Μπόκο Χαράμ που κινούνταν προς αυτήν.