if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Μπερδεμένος ο Ραχόι από τις “πιρουέτες” Πουτζεμόν, ζητάει εξηγήσεις

GRA300. HAMBURGO (ALEMANIA), 08/07/2017.- El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, durante la rueda de prensa que ha ofrecido hoy al término de la cumbre del G20 celebrada en Hamburgo (Alemania). EFE/Sergio Barrenechea

Αρνείται να ακολουθήσει τον πρόεδρο της Καταλονίας, Καρλές Πουτζδεμόν σε θολά και αχαρτογράφητα νερά ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, ζητώντας σαφήνεια και καθαρές θέσεις.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν πρέπει να ξεκαθαρίσει χωρίς περιστροφές εάν την Τρίτη ανακήρυξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας ή όχι, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Μαδρίτη.

Μια ξεκάθαρη θέση από την περιφερειακή καταλανική κυβέρνηση είναι αναγκαία ώστε η Ισπανία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, πρόσθεσε ο κεντροδεξιός επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Την Τρίτη, ο Καρλές Πουτζντεμόν υπέγραψε ένα έγγραφο με τίτλπ διακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ωστόσο ζήτησε αναβολή της ανακήρυξης της επαρχίας σε ανεξάρτητο κράτος, προκειμένου να υπάρξουν, όπως είπε, διαπραγματεύσεις με τη Μαδρίτη.

Το έγγραφο αυτό δεν αποτελεί όμως προϊόν ψηφίσματος της Βουλής της Καταλονίας αλλά διακήρυξη που υπέγραψαν κάποιοι πολιτικοί ηγέτες. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διευκρινιστεί η νομική και πολιτική ισχύς του εγγράφου, προσκάλώντας σύγχυση, θολώνοντας τα νερά και αναγκάζοντας τη Μαδρίτη να ασκήσει πιέσεις.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version