Κατασκοπεία: Οι Γερμανοί παρακολουθούσαν, Λευκό Οίκο, δημοσιογράφους, Europol

Κατασκοπεία: Οι Γερμανοί παρακολουθούσαν, Λευκό Οίκο, δημοσιογράφους, Europol

Μπαράζ αποκαλύψεων για τις δραστηριότητες των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών αποκαλύπτει και εκθέτει την Άγνκελα Μέρκελ, στην τελική ευθεία για τις κάλπες, γεγονός που αν και φαίνεται ότι αποτελεί κοινή πρακτική για τους κατασκόπους συνεχίζει να ενοχλεί την κοινή γνώμη αλλά και να αποτελεί μοχλό πίεσης στα χέρια συμμάχων και αντιπάλων.

΄Πριν από μερικές ημέρες το έγκυρο πριοδικό Spiegel αποκάλυψε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας παρακολουθούσε «επί χρόνια» πολλές εταιρείες και κυβερνήσεις των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και τον Λευκό Οίκο. Η Υπηρεσία κατασκόπευε «από το 1998 ως το 2006 πολλούς τηλεφωνικούς αριθμούς και εσωτερικά φαξ του Λευκού Οίκου», αναφέρει στην τελευταία του έκδοση το περιοδικό, επικαλούμενο «έγγραφα» τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών διέθετε έναν κατάλογο «με 4.000 επιλογείς» (αριθμούς τηλεφώνων ή φαξ, ηλεκτρονικές διευθύνσεις) που της επέτρεπαν να παρακολουθεί «αμερικανικούς στόχους», μεταξύ αυτών τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών. Γερμανοί πράκτορες παρακολουθούσαν επίσης αμερικανικές εταιρείες, όπως η Lockheed, η NASA, η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), πολλά πανεπιστήμια, ακόμη και την Πολεμική Αεροπορία, τους Πεζοναύτες και την Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών στο εσωτερικό του Πενταγώνου, αλλά και τις υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών.

Διαβάστε  Για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος καταδικάστηκαν δύο Τσέχοι στην Ελλάδα

Περισσότερες από εκατό ξένες πρεσβείες στην Ουάσινγκτον, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το αμερικανικό γραφείο του Αραβικού Συνδέσμου επίσης ήταν στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Πριν από περίπου δυο μήνες είχε αποκαλυφθεί η παρακολούθηση δημοσιογράφων και εντύπων από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ενώ τον Μάρτιο του 2015 αποκαλύφθηκε η συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας και της αμερικανικής NSA, για λογαριασμό της οποίας Γερμανοί παρακολουθούσαν πολλούς στόχους σε συμμαχικές τους χώρες.

Διαβάστε  Επίθεση Σοσιαλδημοκρατών κατά Ζέεχοφερ: "Επικίνδυνος για την Ευρώπη"

Διαφήμιση