if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Στο στόχαστρο του FBI ο Ντόναλντ Τραμπ

Νέα τροπή φαίνεται ότι λαμβάνει η υπό διερεύνηση υπόθεση των σχέσεων Τραμπ-Ρωσίας μετά την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI και του υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής και της Γερουσίας. Σύμφωνα με την Washington Post ο ειδικός ερευνητής, Ρόμπερτ Μόλερ, -που έχει ορίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης- έχει ανοίξει παράλληλη έρευνας κατά του Ντόναλντ Τραμπ για πιθανή παρακώλυση της δικαιοσύνης. Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε η φήμη του Ντόναλντ Τραμπ θα πληγεί καίρια καθώς οι πράξεις του αποκαλύπτουν αγωνία και προσπάθεια συγκάλυψης της έρευνας για τις σχέσεις με τη Ρωσια.

Όπως αποκαλύπτει η Washington Post ο Νταν Κόατς, Διευθυντής Εθνικών Πληροφοριών(DNI), ο Μάικ Ρότζερς, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), και ο Ρίτσαρντ Λέτζετ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής της NSA είχαν συμφωνήσει να μιλήσουν σε ανακριτές του Μόλερ, ίσως και αυτή την εβδομάδα. Ο Μόλερ διερευνά τα περί ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και τις σχέσεις της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ με τη Μόσχα. Την περασμένη εβδομάδα ο πρώην διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ εξέφρασε την πεποίθηση ότι απολύθηκε από τον Τραμπ γιατί ο τελευταίος ήθελε να υπονομεύσει την έρευνα του FBI για το ρόλο της Ρωσίας στις εκλογές.

Η ομάδα νομικών συμβούλων του Τραμπ εξέφρασε τη δυσφορία της για το άρθρο της εφημερίδας χθες. Ο εκπρόσωπος της ομάδας, Μαρκ Κοράλο, είπε ότι «η διαρροή από το FBI πληροφοριών που αφορούν τον πρόεδρο είναι αισχρή, αδικαιολόγητη, και παράνομη».

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

[graphiq id=”cA0YmmXjxMF” title=”Βαθμός αποδοχής των πολιτικών του Ντόναλντ Τραμπ” width=”700″ height=”464″ url=”https://sw.graphiq.com/w/cA0YmmXjxMF” frozen=”true”]

Αν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ θεωρείται απίθανη, εν τούτοις το αμερικανικό σύνταγμα επιτρέπει την πρόταση μομφής και αποπομπή του προέδρου. Η παρακώλυση δικαιοσύνης μπορεί να αποτελέσει βάση για αποπομπή, αλλά μια τέτοια κατηγορία απαιτεί την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Η υπόθεση των σχέσεων Τραμπ-Ρωσίας θυμίζει ολοένα και περισσότερο την υπόθεση Watergate καθώς τα στοιχεία που αποκαλύπτονται εντείνουν το κλίμα αβεβαιότητας και θέτουν εν αμφιβόλω τη δυνατότητα του Ντόναλντ Τραμπ να ασκήσει ουσιαστική πολιτική και να εφαρμόσει την μεταρρυθμιστική του ατζέντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απομακρύνει από τον Λευκό Οίκο πολλά υψηλόβαθμα στελέχη που ήταν μαζί του από την προεκλογική περίοδο και χαρακτηρίζονται από τους ερευνητές ως αρχιτέκτονες της προσέγγισης Τραμπ-Ρωσίας.
[graphiq id=”gHw9pfpAYkd” title=”Η πορεία των αμερικανικών Χρηματιστηρίων από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ” width=”700″ height=”520″ url=”https://sw.graphiq.com/w/gHw9pfpAYkd” frozen=”true”]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version