Ο Τράμπ ζήτησε από τον Κόμει να παραμείνει επικεφαλής του FBI

Ο Τράμπ ζήτησε από τον Κόμει να παραμείνει επικεφαλής του FBI

Τη διατήρηση του James Comey στη θέση του διευθυντή του FBI φαίνεται να έχει αποφασίσει ο Ντόναλντ Τράμπ σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο.

Ο Κόμει βρίσκεται υπό διερεύνηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τους χειρισμούς του στο θέμα της δεύτερης διερεύνησης της Χίλαρι Κλίντον και τον τρόπο που ανακοινώθηκε αυτή. Παράλληλα το FBI ερευνά σε αυτή τη φάση, μαζί με τη CIA, τις σχέσεις του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τράμπ, στρατηγού Φλύν, με τη Ρωσία.
Σε αυτό το πλαίσιο διερευνώνται τηλεφωνήματα που είχε με τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσιγκτον την ημέρα που ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, στον απόηχο του hacking των servers των Δημοκρατικών.
Σύμφωνα με τη Washington Post ο Κόμει ενημέρωσε πρώτος και προσωπικά τον Ντόναλντ Τράμπ για το ντοσιέ με την ανάλυση που περιείχε στοιχεία για τον ίδιο και τις σχέσεις με τη Ρωσία, ακόμα και την προσωπική του ζωή.
Επισήμως η παραμονή του Comey δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν έχει σχολιάσει το ζήτημα.

Διαβάστε  Το FBI στενεύει τον κλοιό γύρω από τον Τραμπ
Διαφήμιση

Διαφήμιση