if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Διαδικασία κυρώσεων από Κομισιόν κατά club Visegrad για προσφυγικό

Ï õðïõñãüò Åîùôåñéêþí, ÄçìÞôñçò Áâñáìüðïõëïò, ìå ôçí õðïõñãü Åîùôåñéêþí ôïõ Ìåîéêïý, Patricia Espinosa Candellano, ÐáñáóêåõÞ 13 Éïõëßïõ 2012. (EUROKINISSI/ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

Διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Ουγγαρίας κινεί η Κομισιόν λόγω της άρνησης συμμόρφωσης με την οδηγία για το προσφυγικό και την αποδοχή μετεγκατάστασης προσφύγων.

Η εξέλιξη σηματοδοτεί μια σοβαρή κλιμάκωση της διένεξης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταναστευτική κρίση καθώς το σχέδιο που είχε προταθεί το 2015 για τη μετεγκατάσταση προσφύγων παραμένει ανεφάρμοστο. Ωστόσο αρκετά πίσω από τους στόχους είναι η Γερμανία καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ ακολουθεί αυτόνομη πολιτική.

«Είναι θλιβερό ότι παρά (…) τις επανειλημμένες εκκλήσεις, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Ουγγαρία και Πολωνία, κατά παράβαση των νομικών τους υποχρεώσεων (…) και των δεσμεύσεών τους προς την Ελλάδα, την Ιταλία και άλλα κράτη μέλη, δεν έχουν ακόμη αναλάβει την απαραίτητη δράση».

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Λαμβάνοντας υπόψη της «το υπόβαθρο αυτό» η Κομισιόν «αποφάσισε να κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον αυτών των κρατών μελών».

[infogram id=”asylum_granted_eu” prefix=”Cdx” format=”interactive” title=”Asylum granted EU”]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version