Ο Λαβρόφ στις ΗΠΑ, θα δει και Τραμπ

Ο Λαβρόφ στις ΗΠΑ, θα δει και Τραμπ

Συνάντηση και με τον Ντόναλντ Τραμπ θα έχει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον ανταποδίδοντας την επίσκεψη Τίλερσον στη Μόσχα.

Όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο ο Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον αλλά και με τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ Πούτιν-Τίλερσον στη Μόσχα.

Η συνάντηση έρχεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο στην οποία οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας βρίσκονται σε νέο μεταψυχροπολεμικό χαμηλό.

Διαφήμιση

Ωστόσο οι δυο χώρες φαίνεται να έχουν καταλήξει σε συνεννόηση για τις κινήσεις στη Συρία με τη Ρωσία να έχει αναλάβει τις ζώνες ασφαλείας και τη σταθεροποίηση της ενδοχώρας και οι ΗΠΑ τη Βόρεια Συρία και τη διασφάλιση της συνοριογραμμής με Ιράκ και Τουρκία.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο, στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία, αλλά και μία ευρεία ατζέντα διεθνών θεμάτων.

Πρόκειται για την πιο υψηλόβαθμη συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και της ρωσικής κυβέρνησης, από την ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από τον ίδιο, στις 20 Ιανουαρίου.

Διαφήμιση