Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Υπάρχει συμφωνία για χρέος, μπαίνει το ΔΝΤ

Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Υπάρχει συμφωνία για χρέος, μπαίνει το ΔΝΤ

Δηλώσεις που αποκαλύπτουν περαιτέρω πρόοδο στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος στα παρασκήνια έκανε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Πήτερ Κάζιμιρ, υποστηρίζοντας μετά βεβαιότητας ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει με συμβολικό ποσό στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος επιτρέποντας έτσι στη Γερμανία να κάνει το επόμενο βήμα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Euronews από τις δηλώσεις του Κάζιμιρ, στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, προκύπτει ουσιαστική πρόοδος στα παρασκήνια, η οποία δεν είναι ακόμα ορατή στην κεντρική σκηνή.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει επιβεβαιώσει αλλά ούτε και διαψεύσει τις δηλώσεις Κάζιμιρ, οι οποίες από την άλλη πλευρά ευθυγραμμίζονται με τη φημολογία και το κλίμα που διαμορφώνεται στις Βρυξέλλες και την Αθήνα.
Τώρα μένει η ψήφιση του νομοσχεδίου με τα πρόσθετα μέτρα από την κυβέρνηση στις 20 Μαΐου, που θα αποτελέσει το κλειδί για τη΄συμφωνία και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Αν και οι δηλώσεις του Σλοβάκου υπουργού Οικονομικών είναι κατηγορηματικές για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, θολό παραμένει το τοπίο για τη συμφωνία για το χρέος και τα πλεονάσματα.

Διαφήμιση

Διαφήμιση