Ο Τραμπ δεν θα χαρακτηρίσει την Κίνα “currency manipulator”

Ο Τραμπ δεν θα χαρακτηρίσει την Κίνα “currency manipulator”

Μια ακόμη στροφή από τις προεκλογικέ του εξαγγελίες πραγματοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας στη Wall Street Journal ότι δεν θα χαρακτηρίσει τη χώρα -που είχε στοχοποιήσει προεκλογικά- currency manipulatior.

Οι σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με Κινέζο ομόλογό του Ξι Ζιανπίνγκ φαίνεται βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο καθώς η Κίνα σιωπηρά απέσυρε τη στήριξή της από τον Άσαντ τηρώντας ουδέτερη στάση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής της Βορείου Κορέας.

Διαβάστε  Το big short της QCM κατά της FF Group για τα faux στοιχεία

Βήματα φαίνεται όμως να κάνουν και οι ΗΠΑ καθώς έχου υποβαθμίσει ιδιαίτερα το θέμα των διαφιλονικούμενων νήσων στη Νότια Σινική Θάλασσα καθώς και το ζήτημα της κήρυξης εμπορικού πολέμου που είχε προεκλογικά ανεβάσει πολύ ο Ντόναλντ Τραμπ.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδεχόμενος χαρακτηρισμός της Κίνας ως currency manipulator από τις ΗΠΑ θα επέβαλε τροποποίηση των κριτηρίων του υπουργείου οικονομικών κάτω από τα οποία μια χώρα μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, καθώς την τελευταία διετία η Κίνα εφαρμόζει πολιτική λελογισμένης ανατίμησης και όχι υποτίμησης του γουάν. Συνεπώς με βάση τους ισχύοντες κανόνες στις ΗΠΑ θα ήταν αδύνατος ο χαρακτηρισμός της έτσι.

Διαφήμιση