if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Επικοινωνία Ξι-Τραμπ για Βόρειο Κορέα και Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Ξι Ζινπίνγκ και του Ντόναλντ Τραμπ πριν από λίγο με πρωτοβουλία του Κινέζου προέδρου, σύμφωνα με ανακοίνωση πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, ενώ το υπουργείο εξωτερικών της Κίνας ανέφερε ότι στο τηλεφώνημα συζητήθηκε και η κατάσταση στη Συρία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευση στο twitter οι δυο ηγέτες συνομίλησαν με τον Κινέζο πρόεδρο να παροτρύνει τον Αμερικανό ομόλογό του για επικοινωνία, συνεννόηση και συντονισμό στα μεγάλα τοπικά ζητήματα. Είναι πλέον εμφανές ότι Τραμπ και Ξι κινούνται παράλληλα σε μια σειρά από ζητήματα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επίσημες γραμμές και συμφωνίες αλλά μια προσπάθεια να διευθετηθούν προβλήματα με αμοιβαία επωφελή τρόπο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει από κοινού δράση ή τουλάχιστον με προγενέστερη ενημέρωση. Αυτή τη στιγμή το μείζον πρόβλημα στην περιοχή είναι η αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής της Βορείου Κορέας, με την Κίνα να φαίνεται να έχει αποδεχθεί αφενός τον κίνδυνο που γεννά η κατάταση και αφετέρου να κινηθεί παράλληλα με τις ΗΠΑ.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα κρούσης υπό το αεροπλανοφόρο Carl Vinson προσεγγίζει τη Βόρειο Κορέα, η Κίνα ανέστειλε επισήμως από χθες τις εισαγωγές άνθρακα από τη Βόρειο Κορέα, με αποτέλεσμα πολλά πλοία να επιστρέψουν στο λιμάνι προέλευσης πλήρη φορτίου. Παράλληλα η Κίνα μετακινεί 150,000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Βόρειο Κορέα, πράξη που συνιστά επιδείνωση στις διμερείς σχέσεις και σαφές μήνυμα συναντίληψης με τις ΗΠΑ.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version