if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Stress test στο Αιγαίο κάνουν οι Τούρκοι

Turkish F-61 fighter jets

τουρκικά F-16

Κλιμακώνει εκ νέου την προκλητικότητα στο Αιγαίο η Άγκυρα, παρά τις ενδείξεις για σταδιακή ύφεση που είχαν διαφανεί, καθώς εκτός από τις συνηθισμένες παραβιάσεις χωρικών υδάτων από λιμενικό και πολεμικό ναυτικό, σε ελληνικό εναέριο χώρο εισήλθαν κατασκοπευτικά και οπλισμένα τουρκικά μαχητικά.

Ενώ η προκλητικότητα διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθαρίζει ότι πηγή της έντασης -για την Άγκυρα- είναι η μη-έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών και υπαξιωματικών από την ελληνική Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, την Τετάρτη τουρκικά μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροσκάφη παραβίασαν κατ’ εξακολούθηση τον ελληνικό εναέριο χώρο.Όπως ανακοινώθηκε δυο οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη και δύο κατασκοπευτικά παραβίασαν συνολικά 7 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, ενώ καταγράφηκαν και 5 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε σχηματισμό των δύο, ενώ τα δύο κατασκοπευτικά έδρασαν σε διαφορετικές αποστολές πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Οι Έλληνες πιλότοι αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
Και στη θάλασσα
Σκάφη του τουρκικού λιμενικού για ακόμη μία φορά χθες έκαναν βόλτες επί σχεδόν μισή μέρα γύρω από τη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες. Οπως έγινε γνωστό, οι τουρκικές ακταιωροί παραβίαζαν επανειλημμένα τα ελληνικά χωρικά ύδατα στη νήσο Παναγιά από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι και αργά χθες το βράδυ. Σε περιπτώσεις μάλιστα έμειναν επί αρκετή ώρα σε πολύ κοντινή απόσταση από την Παναγιά.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version