ΜΚΟ: Καταγγελίες, κόβονται τα λεφτά έρχεται η OLAF

ΜΚΟ: Καταγγελίες, κόβονται τα λεφτά έρχεται η OLAF

Την αναστολή της χρηματοδότης συγκεκριμένης ΜΚΟ αποφάσισε ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική βοήθεια, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοινώνοντας παράλληλα την άμεση διερεύνηση καταγγελιών για σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων και κατάχρηση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης (OLAF).

Διαφήμιση

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Κομισιόν “έχει θεσπίσει μηχανισμό για την παρακολούθηση και τη διασφάλιση της εφαρμογής της ανθρωπιστικής της χρηματοδότησης παγκοσμίως με πλήρη σεβασμό όλων των ανθρωπιστικών αρχών και της δημοσιονομικής διαχείρισης”.

Διαβάστε  Προσφυγικό: Επιπλέον 3 δισ. ενέκρινε η ΕΕ για την Τουρκία

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται πως μέριμνα της Επιτροπής είναι “η ευημερία των δυνητικών θυμάτων. Κατά συνέπεια, θα διασφαλίσουμε ότι τους παρέχεται άμεση στήριξη”.

“Έχουμε ήδη ενημερώσει τις ελληνικές αρχές και έχουμε υποβάλει την υπόθεση στην OLAF, το γραφείο της ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης, για άμεση έρευνα”,

σημειώνει ο Επίτροπος, ενώ τονίζει πως λαμβάνονται μέτρα για την αναστολή πληρωμών στον εταίρο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Διαβάστε  Λίφτινγκ προσώπων για να αλλάξει η ατζέντα: Novartis και μίζες καίνε πρόσωπα και... επιχειρήματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιταλία το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού μητρώου για τις ΜΚΟ ώστε να καθίσταται δυνατός ο έλεγχος και η λογοδοσία τους.

Διαφήμιση