if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Κατασκοπεία και… κυρώσεις δοκιμάζουν τις σχέσεις Κίνας – ΕΕ

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι σχέσεις ΕΕ - Κίνας, την απειλή νέας έρευνας για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές να επικρέμεται, ενώ ταυτόχρονα το Πεκίνο συνεχίζει το ταγκό με την Ουάσιγκτον.

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι σχέσεις ΕΕ – Κίνας, την απειλή νέας έρευνας για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές να επικρέμεται, ενώ ταυτόχρονα το Πεκίνο συνεχίζει το ταγκό με την Ουάσιγκτον.

Απειλή κυρώσεων για fair play από τη μια και συλλήψεις για κατασκοπεία και μάλιστα αμυντική, διαμορφώνουν το τοπίο των σχέσεων ΕΕ – Κίνας, καταδεικνύοντας διαρκώς νέα εμπόδια στην προσπάθεια επαναπροσέγγισης.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η ΕΕ μπορεί να ανακοινώσει άμεσα νέα έρευνα για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές της Κίνας — αυτή τη φορά λόγω υποψιών ότι το Πεκίνο ευνοεί εγχώριους προμηθευτές όταν αγοράζουν ιατρικές συσκευές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, η Επιτροπή μπορεί να απαντήσει με μια γεύση από το ίδιο το φάρμακο της Κίνας: Εάν η έρευνα δείξει ότι η Κίνα όντως αποκλείει άδικα εταιρίες της ΕΕ από τις δημόσιες προμήθειες, οι Βρυξέλλες μπορούν να αποκλείσουν αμοιβαίως τους Κινέζους προμηθευτές — έως ότου το Πεκίνο διορθώσει την κατάσταση. Θα ήταν η πρώτη φορά που η ΕΕ δοκιμάζει αυτό το νέο κλειδί στην εργαλειοθήκη της, γνωστό ως Διεθνές Μέσο Προμηθειών.

Συλλήψεις κατασκόπων

Στο μεταξύ η Γερμανία συνέλαβε 3 ύποπτους για κατασκοπεία Κινέζους. Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν τρία άτομα που θεωρούνται ύποπτα για παροχή πληροφοριών για στρατιωτική τεχνολογία σε κινεζική υπηρεσία πληροφοριών, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές τη Δευτέρα.
Οι ύποπτοι φέρεται να αγόρασαν ένα «ειδικό λέιζερ» από τη Γερμανία για λογαριασμό του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας του Πεκίνου (MSS) και το εξήγαγαν στην Κίνα χωρίς άδεια.

Το τρίο θεωρείται επίσης ύποπτο ότι σχεδίασε να πάρει πληροφορίες από ένα γερμανικό πανεπιστήμιο για εξαρτήματα μηχανών που είναι σημαντικά για τη λειτουργία ισχυρών κινητήρων πλοίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται σε πολεμικά πλοία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version