if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Τα μάκρο από ΗΠΑ και οι ελπίδες για την Κίνα ανεβάζουν το πετρέλαιο σε υψηλά 2μήνου

Κοντά σε υψηλά διμήνου σκαρφάλωσαν τα συμβόλαια πετρελαίου, ενώ έκλεισαν τη δεύτερη σερί ανοδική τους εβδομάδα στη σκιά κλιμακούμενων γεωπολιτικών εντάσεων και οικονομικής αβεβαιότητας.

Έτσι ξεπλένεται το ρωσικό πετρέλαιο

Κοντά σε υψηλά διμήνου σκαρφάλωσαν τα συμβόλαια πετρελαίου, ενώ έκλεισαν τη δεύτερη σερί ανοδική τους εβδομάδα στη σκιά κλιμακούμενων γεωπολιτικών εντάσεων και οικονομικής αβεβαιότητας.

Με κέρδη έκλεισαν την Παρασκευή και την εβδομάδα τα συμβόλαια του πετρελαίου σε Σικάγο και Λονδίνο με το WTI να υπερβαίνει οριακά τα 78 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 83,55 δολάρια.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η άνοδος αποδίδεται στη θετική οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, στις ενδείξεις κινήτρων για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας που ενίσχυαν τις προσδοκίες της ζήτησης και στη στήριξη από τις ανησυχίες για την προσφορά στη Μέση Ανατολή.

Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 9,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς και σημειώνοντας τη σημαντικότερη πτώση από τον Αύγουστο. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο το τέταρτο τρίμηνο, ενώ η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον δείκτη αποθεματικών των τραπεζών τον επόμενο μήνα και δεσμεύτηκε να σταθεροποιήσει τις κεφαλαιαγορές της.

Από την πλευρά της προσφοράς, οι γεωπολιτικές εντάσεις φούντωσαν στη Μέση Ανατολή αυτή την εβδομάδα αφού οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν περισσότερα πλήγματα εναντίον στόχων των Χούτι στην Υεμένη, αυξάνοντας τους κινδύνους εφοδιασμού στην πετρελαιοπαραγωγική περιοχή.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version