Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο, η αγορά βλέπε υπερπροσφορά

Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο, η αγορά βλέπε υπερπροσφορά

Σε πτωτική τροχιά επέστρεψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, ενώ με απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια και την Τρίτη στις ΗΠΑ, λόγω της τεράστιας αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και της αυξανόμενης παραγωγής από τη Νιγηρία.


Αν και η προοπτική επίτευξης συμφωνίας για περιορισμό της παραγωγής και έλεγχο της τιμής μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ ακόμα και με τη συνεργασία της Ρωσίας, παραμένει ζωντανή, εν τούτοις η ξεκάθαρη θέση του Ιράκ να απέχει «σκοτώνει» το deal και ανατρέπει τα δεδομένα.
Τα συμβόλαια του Brent σημειώνουν απώλειες 1,2% στα 50,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή υποχώρησε ενδοσυνεδριακά στα 50,17, επίπεδο που αποτελεί χαμηλό τριών εβδομάδων.
Στις ΗΠΑ τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου δείχνουν αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων κατά 4,8 εκατ., βαρέλια έναντι προβλέψεων για αύξηση 1,7 εκατ. βαρέλια. Ωστόσο τα επίσημα στοιχεία από την Energy Information Association αναμένονται απόψε.
Σε αυτή τη φάση η αγορά πετρελαίου επηρεάζεται και από την κίνηση στην αγορά ισοτιμιών, όπου η ενίσχυση του δολαρίου σε υψηλό 9μηνου έναντι του καλαθιού ισοτιμιών απέναντι στο οποίο αντισταθμίζουν τους κινδύνους οι traders καθιστά τα εμπορεύματα που αποτιμώνται σε δολάρια, ακριβά για επενδυτές με διαφορετικό νόμισμα αναφοράς.
Τεχνικά το πετρέλαιο τύπου Brent έχει μια τεχνική αντίσταση πάνω από τα $50 δολάρια, η προσέγγιση της οποίας ενισχύει τη μεταβλητότητα. Αν συνεχιστεί πάντως η υποχώρηση, η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στα 49,67 δολάρια.

Διαφήμιση