if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Νέο ράλι στο φυσικό αέριο στην Ευρώπη στο φόβο απεργιών στην Αυστραλία

Νέο ράλι -μετά τη διόρθωση- καταγράφουν τα συμβόλαια του φυσικού αερίου, υπό το φόβο απεργιών στην Αυστραλία,

Δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου

Νέο ράλι -μετά τη διόρθωση- καταγράφουν τα συμβόλαια του φυσικού αερίου, υπό το φόβο απεργιών στην Αυστραλία, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς που προμηθεύει και την ΕΕ με σημαντικές ποσότητες και σε καλύτερες τιμές από τις ΗΠΑ.

Νέα ανοδική έκρηξη 16% σημείωσαν οι τιμές του φυσικού αερίου TTF στην Ευρώπη, υπερβαίνοντας τα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα, το υψηλότερο από τον Ιούνιο, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την πιθανότητα απεργιών σε εγκαταστάσεις LNG της Αυστραλίας.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Οι προκαταρκτικές συνομιλίες μεταξύ των συνδικάτων και των έργων LNG απέτυχαν να αποφέρουν σημαντικές ανακαλύψεις, αφήνοντας διαφαινόμενη αβεβαιότητα. Εάν πραγματοποιηθούν οι απεργίες, θα μπορούσε να επηρεαστεί έως και το 10% των παγκόσμιων εξαγωγών LNG. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τους Ασιάτες αγοραστές να προσφέρουν περισσότερα χρήματα για LNG για να αντισταθμίσουν την πιθανή απώλεια της προσφοράς στην Αυστραλία.

Επιπλέον, οι αμερικανικές εξαγωγές LNG είναι επί του παρόντος πιο κερδοφόρες στην Ασία τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και ενδέχεται να υπάρχει λιγότερο διαθέσιμο LNG αυτόν τον μήνα.

Ωστόσο, στην Ευρώπη, οι αποθηκευτικοί χώροι φυσικού αερίου καυσίμου εμφανίζουν πληρότητα πάνω από 89%, ιστορικά το υψηλότερο επίπεδο για αυτή την εποχή του χρόνου. Στόχος της ΕΕ είναι η πληρότητα να φτάσει στο 90% έως τον Νοέμβριο, και πολλές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ολλανδία, έχουν ήδη εκπληρώσει ή υπερβεί αυτόν τον στόχο. Αυτή που υστερεί δραματικά είναι η Γαλλία, ενώ η Ελλάδα δεν διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version