if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

ΗΠΑ: Πάνω από τις προβλέψεις η ανάπτυξη το Γ’ τρίμηνο

Υπερέβη τις προβλέψεις ο ρυθμός επέκτασης του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο, σε ετήσια βάση, απόδειξη ότι η οικονομία επιδεικνύει ανθεκτικότητα

Υπερέβη τις προβλέψεις ο ρυθμός επέκτασης του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο, σε ετήσια βάση, απόδειξη ότι η οικονομία επιδεικνύει ανθεκτικότητα παρά τον υψηλό και επίμονο πληθωρισμό και το μπαράζ αυξήσεων στα επιτόκια.

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε ετησίως κατά 3,2% σε τρίμηνο το τρίτο τρίμηνο του 2022, καλύτερα από 2,9% στη δεύτερη εκτίμηση και ανακάμπτοντας από δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο (2,3% έναντι 1,7% στη δεύτερη εκτίμηση), καθώς η ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης και των «άλλων» υπηρεσιών αντιστάθμισε εν μέρει τη μείωση των δαπανών για αγαθά, συγκεκριμένα μηχανοκίνητα οχήματα και τρόφιμα και ποτά.

Επίσης, οι επενδύσεις σε μη κατοικίες αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό 6,2% (έναντι 5,1% στη δεύτερη εκτίμηση), ενισχυμένες από εξοπλισμό και πνευματική ιδιοκτησία.

Η μεγαλύτερη θετική συμβολή στην ανάπτυξη προήλθε από το καθαρό εμπόριο (2,86% έναντι 2,93% στη δεύτερη εκτίμηση). Οι εξαγωγές αυξήθηκαν ελαφρώς λιγότερο από ό,τι αναφέρεται στη δεύτερη εκτίμηση (14,6% έναντι 15,3%) ενώ οι εισαγωγές δεν αναθεωρήθηκαν (-7,3%).

Από την άλλη πλευρά, οι επενδύσεις σε κατοικίες μειώθηκαν περισσότερο (-27,1% έναντι -26,8%), υπό την ηγεσία των νέων κατασκευών για μια οικογένεια και των προμηθειών των μεσιτών και η αντίσταση από τα ιδιωτικά αποθέματα αναθεωρήθηκε επίσης υψηλότερα (-1,19% έναντι -0,97%).

 

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version