if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Προς κυβέρνηση Νετανιάχου στο Ισραήλ

αταλυτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη διαμόρφωση Δεξιάς-ακροδεξιάς κυβέρνησης συγκεντρώνει το μπλοκ του οποίου υγείται ο αμφιλεγόμενος πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου,

Καταλυτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη διαμόρφωση Δεξιάς-ακροδεξιάς κυβέρνησης συγκεντρώνει το μπλοκ του οποίου υγείται ο αμφιλεγόμενος πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα τα exit polls.

Τα exit poll από τις εκλογές στο Ισραήλ προβλέπουν ότι το δεξιό μπλοκ υπό τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα έχει μια ισχνή πλειοψηφία στην επόμενη Κνεσέτ, καθιστώντας τον πρώην πρωθυπουργό τον πιο πιθανό να κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Σε μια μετέωρη ανάβαση για την ακροδεξιά, το κόμμα του Θρησκευτικού Σιωνισμού με επικεφαλής TOYW Itamar Ben-Gvir και Bezalel Smotrich προβλέπεται να γίνEI το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Κνεσέτ.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Με τα φιλελεύθερα και αραβικά προπύργια να μην έχουν ακόμη καταμετρηθεί πλήρως, ο πρωθυπουργός Λάπιντ στηρίζεται σε μικρότερα κόμματα που περνούν το όριο για είσοδο στην Κνεσέτ προκειμένου να αποτρέψει μια ακροδεξιά κυβέρνηση υπό τον Νετανιάχου.

Με το 79% των τελικών ψήφων καταμετρημένων, το δεξιό μπλοκ με επικεφαλής τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου φαίνεται να έχει αποφασιστικό προβάδισμα με 65 έδρες, αλλά με φιλελεύθερα προπύργια και αρκετές αραβικές τοποθεσίες που δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί πλήρως, το τελικό αποτέλεσμα παραμένει στον αέρα.
.Δύο exit poll δίνουν στο μπλοκ υπέρ του Νετανιάχου 63 από τις 120 έδρες της Κνεσέτ, ενώ το τρίτο δίνει 61 έδρες. Το αντίπαλο κεντρώο μπλοκ κερδίζει 53 έδρες, σύμφωνα με δύο exit poll, και 54 σύμφωνα με το τρίτο.

Ενώ το αραβικό εθνικιστικό κόμμα Balad δεν κέρδισε αρκετές έδρες για να μπει στην Κνεσέτ σε όλες τις μεγάλες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν τις εβδομάδες πριν από τις εκλογές και δεν απέχει πολύ από το εκλογικό όριο του 3,25%, σύμφωνα με τα exit polls.

Το αριστερό κόμμα Meretz, το οποίο στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις κέρδισε πέντε έδρες στην Κνεσέτ,
είναι ακριβώς πάνω από το εκλογικό όριο με τέσσερις προβλεπόμενες έδρες στα exit polls, ενώ με στο 80% η είσοδος στη Βουλή μοιάζει απίθανη.

αταλυτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη διαμόρφωση Δεξιάς-ακροδεξιάς κυβέρνησης συγκεντρώνει το μπλοκ του οποίου υγείται ο αμφιλεγόμενος πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου,
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version