if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Σε υψηλά 6μηνου ο χαλκός

Σε υψηλά 6μηνου σκαρφάλωσαν οι τιμές του χαλκού την Πέμπτη, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιβραδύνεται αισθητά και τα αποθέματα στις αποθήκες παραμένουν περιορισμένα.

Τα futures χαλκού αυξήθηκαν πάνω από τα 3,65 δολάρια ανά λίβρα την Πέμπτη, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδά τους σε περίπου έξι εβδομάδες, με ώθηση από τα περιορισμένα αποθέματα σε βασικά μέταλλα και τον χαμηλότερο από τον αναμενόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Τα αποθέματα χαλκού σε αποθήκες που παρακολουθούνται από το Χρηματιστήριο Μελλοντικής Εκπλήρωσης της Σαγκάης ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Ιανουαρίου, ενώ τα αποθέματα του εμπορεύματος στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Ιουνίου και 30% από τον Μάιο, όπως αναφέρει το Reuters.

Σε υψηλά 6μηνου σκαρφάλωσαν οι τιμές του χαλκού την Πέμπτη, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιβραδύνεται αισθητά και τα αποθέματα στις αποθήκες παραμένουν περιορισμένα.

Η μεγάλη εικόνα

Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε στο 8,5% τον Ιούλιο του 2022 από 9,1% τον Ιούνιο εν μέσω σημαντικής πτώσης στις τιμές της βενζίνης, αυξάνοντας τις εικασίες για λιγότερο επιθετική σύσφιξη της Federal Reserve.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ αντέκρουσαν αυτές τις προσδοκίες και επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια έως ότου δουν επιτακτικά στοιχεία ότι ο πληθωρισμός μειώνεται σταθερά.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version