if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Κομισιόν: Απορρίφθηκε η προσφυγήτης Λάρκο- Παράνομη η ενίσχυση

DG Comp

Την απόρριψη της προσφυγής της Λάρκο στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της απόφασης της Κομισιόν για την υπόθεση της κρατικής στήριξης που έλαβε το 2014 σημειώνει στην εβδομαδιαία ενημέρωσή της η DG Comp.

Η Επιτροπή σημειώνει την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου που απέρριψε την προσφυγή της Λάρκο κατά απόφασης της Επιτροπής του 2014. Στην απόφασή της, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι, μεταξύ άλλων, μια δημόσια εγγύηση που χορηγήθηκε στη Λάρκο το 2008 συνιστούσε ασυμβίβαστη κρατική ενίσχυση και διέταξε την ανάκτηση της ενίσχυσης.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Κατά την κρίση του, το Γενικό Δικαστήριο επικύρωσε το πόρισμα της Επιτροπής ότι η ενίσχυση δεν χορηγήθηκε υπό τους όρους της αγοράς και, ως εκ τούτου, παρείχε πλεονέκτημα στην εταιρία.

΄Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν άσκησε παρέμβαση υπέρ της Λάρκο στην υπόθεση που συζητήθηκε ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ.

Μετά και από αυτή την απόφαση, η ελληνιή κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να ανακτήσει την κρατική βοήθεια που χορηγήθηκε στη Λάρκο το 2014, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί η ίδια υπόλογη και θα της επιβληθούν πρόστιμα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version