if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Πολύ πίσω πάει ο ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή

Ο Βόλοντμιρ Ζελένσκι

Ο Βόλοντμιρ Ζελένσκι

Για την Πέμπτη 7 Απριλίου ορίστηκε τελικά η ομιλία του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Την Πέμπτη 7 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, προσδιορίστηκε η ομιλία του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ομιλία αυτή την εβδομάδα και η χρονική μετάθεσή της για την επόμενη δεν είναι τυχαία.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινά νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στην Τουρκία και είναι προφανές ότι ο Ζελένσκι δεν θέλει θα εμφανιστεί να προκαλεί από το… ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πάντως, πολιτικά και διπλωματικά, η πρόσκληση Μητσοτάκη στον Ζελένσκι απευθύνθηκε σε μια στιγμή που οι δύο πλευρές εγκαταλείπουν την ρητορική όξυνσης και καθώς παρέχουν ενδείξεις για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συμφωνίας και οδικού χάρτη αποκλιμάκωσς.

Η ημερομηνία της ομιλίας του κ. Ζελένσκι οριστικοποιήθηκε μετά από συνάντηση που είχε, νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας με τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σουτένκο Σεργίι.

Η ομιλία μέσω τηλεσύνδεσης του κ. Ζελένσκι θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 12:00 το μεσημέρι και θα είναι διάρκειας 10-15 λεπτών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα κληθούν να παρακολουθήσουν και οι 300 βουλευτές της Βουλής, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά και στα αγγλικά μέσω web.

Μετά την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας θα ακολουθήσει ομιλία από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Πρόσκληση στον κ. Ζελένσκι να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων, είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Πρόεδρο της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 25 Μαρτίου.

Πολιτικά, πάντως, η κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την ομιλία Ζελένσκι για εντείνει τη διχαστική δυναμική και να αυξήσει την συσπείρωση, σε μια προσπάθεια να χρεώσει υφέρπων φιλορωσισμό και διάθεση μακάβριων συμψηφισμών στην Αριστερά.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version