if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Οι χώρες με τις περισσότερες κυρώσεις παγκοσμίως

Οι χώρες με τις περισσότερες κυρώσεις παγκοσμίως

Οι χώρες με τις περισσότερες κυρώσεις παγκοσμίως

Μετά την εισβολήστην Ουκρανία, η Ρωσία έχει γίνει η χώρα με τις περισσότερες κυρώσεις στον κόσμο, καθώς οι περισσότερες χώρες της Δύσης έχουν επιβάλλει 5.581 περιορισμούς, -πριν από τον τέταρτο γύρο της ΕΕ-.

Μεταξύ της αναγνώρισης των περιοχών Λουχάνσκ και Ντόνετσκ ως ανεξάρτητων κρατών στις 22 Φεβρουαρίου και στις 8 Μαρτίου, ο αριθμός των κυρώσεων κατά Ρώσων ιδιωτών και οντοτήτων που επιβλήθηκαν από ΗΠΑ, ΕΕ και άλες χώρες όπως η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία υπερδιπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Όπως δείχνει το infographic που βασίζεται σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Castellum.AI, η εισβολή του Πούτιν έχει ωθήσει τη Ρωσία να ξεπεράσει σε επιβληθείσες κυρώσεις έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς των Ηνωμένων Πολιτειών στη Δυτική Ασία, τη Βόρεια Κορέα.

Πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, το Ιράν ήταν μακράν η χώρα υπό κυρώσεις στην ιστορία, με 3.616 ενεργές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ, την ΕΕ και χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ινδία και το Ισραήλ.  Η σχέση μεταξύ της τελευταίας και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ήταν ιδιαίτερα γεμάτη,
με τις διαφωνίες γύρω από το ατομικό οπλοστάσιο του Ιράν και τη γενική εχθρική στάση του έναντι του Ισραήλ να απειλείται να κλιμακώνεται σε τακτική βάση.

Η πλειονότητα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Συρία, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση στη λίστα του Castellum.AI, προέρχεται από τα γεγονότα γύρω από τον συριακό εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε το 2011.
Μετά τις εμφύλιες αναταραχές σε σχέση με το κίνημα της Αραβικής Άνοιξης, οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και ενός απίθανου συνασπισμού ξένων και εγχώριων παραγόντων που συχνά συγκρούνται σε βασικά ζητήματα οδήγησαν σε ανθρωπιστική κρίση και σε εσωτερικό και εξωτερικό εκτοπισμό περισσότερων από τους μισούς κατοίκους της Συρίας, ήτοι πάνω από , 22 εκατομμύρια κάτοικοι όλα αυτά τα χρόνια.

Των κυρώσεων στη Ρωσία ηγούνται η Ελβετία, η ΕΕ και η Γαλλία με 568, 516 και 512 περιορισμούς, αντίστοιχα. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των κυρώσεων στοχεύει άτομα, με μόνο 366 από τις 2.827 κυρώσεις να απευθύνονται σε οντότητες.

Δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς τους αριθμούς τομεακές κυρώσεις όπως τα γενικά εμπορικά εμπάργκο που επιβάλλονται στο φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο. Εκτός από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τα έθνη-κράτη και τα κυβερνητικά όργανα.

Περισσότερες από 300 εταιρείες έχουν αποσυρθεί είτε εν μέρει είτε πλήρως από τη ρωσική αγορά, σύμφωνα με ερευνητές της Σχολής Διοίκησης του Yale, ανάμεσά τους βαριά ονόματα της βιομηχανίας όπως η Adidas, η Google, η Disney, η Exxon και η Volkswagen.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version