if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Με Test σε τράπεζες αλλά όχι σε Εκκλησίες

Νέα μέτρα ανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Πλεύρης στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον έλεγχο του νέου κύματος της πανδημίας και καθώς η μεταβολή του καιρού οδηγεί σε αύξηση της χρήσης των εσωτερικών χώρων. Παράλληλα, σε κεντρικό ζήτημα αναδεικνύεται η χορήγηση της τρίτης δόσης των εμβολίων, καθώς και ο περιορισμός του ανεμβολίαστου πληθυσμού.

Όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης οι ανεμβολίαστοι θα έχουν υποχρέωση για δύο rapid test εβδομαδιαίως, ενώ θα καταρτιστεί και blacklist με τους χώρους εστίασης που δεν τηρούν τα μέτρα και whitelist για όσους συμμορφώνονται με αυτά. Στην πραγματικότητα, η έμφαση δίδεται στους ελέγχους στην εστίαση, κομμωτήρια και τράπεζες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Από την άλλη πλευρά, οι απαγορεύσεις δεν θα ισχύουν για χώρους λατρείας, στους οποίους όμως παρατηρείται υψηλή συγκέντρωση ανθρώπων από ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα ανεμβολίαστων. Έτσι, πρακτικά, οι χώροι λατρείας καθίστανται υψηλού κινδύνου και μπορεί να εξελιχθούν σε εστίες υπερμετάδοσης.

Η κυβέρνηση εμμένει στη λογική αποφυγής μέτρων τύπου-lockdown, παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την εξάντληση των δυνατοτήτων του ΕΣΥ.

Οι ανακοινώσεις

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε σήμερα (2/11) νέα μέτρα που αφορούν κυρίως σε ανεμβολίαστους, τη στιγμή που η κυβέρνηση εντείνει την εκστρατεία πειθούς για την ενίσχυση των εμβολιασμών, με σκοπό επίσης και τη θωράκιση του συστήματος υγείας.
Ανάμεσα στις αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση είναι η αύξηση σε δύο των υποχρεωτικών rapid test ή τεστ PCR για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Επίσης, οι ανεμβολίαστοι πολίτες σε όλη τη χώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέους περιορισμούς, καθώς θα χρειάζεται η επίδειξη αρνητικού rapid test για την πρόσβασή τους σε:
τράπεζες,

Εξαίρεση αποτελούν τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και άσκηση θρησκευτικού δικαιώματος. Σε αυτούς τους χώρους δεν θα χρειάζεται αρνητικό τεστ.
Καμία ανοχή σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και έχουν και ανεμβολίαστους σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους, προειδοποίησε ο κ. Πλεύρης, σημειώνοντας ότι, εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να υπάρχει και η ταυτοπροσωπία. Έτσι, θα επιβάλλεται από 5.000 ευρώ πρόστιμο, 15 ημέρες αναστολής λειτουργίας, ενημέρωση για τα καταστήματα που έχουν εντοπιστεί παραβάσεις.
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version