if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Αυστραλία: Ο στρατός θα επιβάλλει το lockdown στο Σίδνει

Κυβερνητική ανεπάρκεια, χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, κοινωνικές αναταραχές και κόπωση αναγκάζουν την Αυστραλία να ενεργοποιήσει τον στρατό για την εφαρμογή του νέου lockdown στο Σίδνεϊ.

Η Αυστραλία έχει αναπτύξει εκατοντάδες στρατιώτες στο Σίδνεϊ για να βοηθήσουν στην επιβολή του lockdown, καθώς το νέο ξέσπασμα του κορονοϊού είναι σε πλήρη εξέλιξη. Την ίδια στιγμή ο εμβολιασμός των ενηλίκων κινείται μόλις στο 17%, επίπεδο που αποτελεί από τα χαμηλότερα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η κατάσταση στην Αυστραλία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτικές ανακατατάξεις, δεδομένου του εύθραυστου πολιτικού συστήματος της χώρας.

Το νέο κύμα προκάλεσε τον Ιούνιο πάνω από 3.000 μολύνσεις και οδήγησε σε εννέα θανάτους.

Οι στρατιώτες της Αυστραλιανής Αμυντικής Δύναμης θα υποβληθούν σε εκπαίδευση το Σαββατοκύριακο πριν ξεκινήσουν άοπλες περιπολίες τη Δευτέρα.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή πυροδότησε πολιτικό και κοινωνικό debate για την αποτελεσματικότητα και τν αναγκαιότητα του μέτρου.

Το lockdown- που θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον τις 28 Αυγούστου- απαγορεύει στους ανθρώπους να βγουν από τα σπίτια τους, εκτός από βασική άσκηση, ψώνια, φροντίδα και περιορισμένους άλλους λόγους.

Παρά τις πέντε εβδομάδε lockdown, οι μολύνσεις στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας συνεχίζουν να εξαπλώνονται.

Οι αξιωματούχοι κατέγραψαν 170 νέα κρούσματα την Παρασκευή.

Οι στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην αστυνομική δύναμη και να αναπτυχθούν σε σημεία που χαρακτηρίζονται εστίες για την εξάπλωση του κορονοϊού. Στόχος είναι ο αποτελεσματικός έλεγχος κίνησης, καθώς έχει τεθεί ακτίνα ατομικής κίνησης 10 χιλιομέτρων.

Ο υπουργός Αστυνομίας της Πολιτείας Ντέιβιντ Έλιοτ είπε ότι θα βοηθούσε γιατί μια μικρή μειοψηφία των κατοίκων στα προάστια θεωρούσε ότι «οι κανόνες δεν ισχύουν για αυτούς».

Αντιδράσεις

Η πανδημία του κορονοϊού και τα lockdown έχουν κυρίως αντίκτυπο σε κρίσιμες ομάδες εργαζομένων και τις εκτεταμένες οικογένειες στα φτωχότερα και εθνοτικά διαφορετικά δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια της πόλης. Συνολικά, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι περιοχές αυτές έχουν ήδη αντιμετωπίσει “στοχευμένα” μέτρα αστυνόμευσης. Επισημαίνουν ότι οι περιορισμοί εκεί είναι πιο σκληροί από ό, τι για το υπόλοιπο Σίδνεϊ.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version