Αυστραλία απετράπη τρομοκρατική επίθεση σε αεροπλάνο από εξτρεμιστές Αυστραλούς-ισλαμιστές

Αυστραλία απετράπη τρομοκρατική επίθεση σε αεροπλάνο από εξτρεμιστές Αυστραλούς-ισλαμιστές

Πρόσθετα μέτρα στα αεροδρόμια και σε καίριες υποδομές καθώς και επιδρομές των αρχών σε σπίτια, αποθήκες και μέρη όπου συχνάζουν ύποπτοι είναι η απάντηση της Αυστραλίας μετά την αποτροπή από την αστυνομία μιας ακόμη τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο την κατάρριψη αεροσκάφους από πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν επιστρέψει στην Αυστραλία μετά τις ήττες σε Ράκκα και Μοσούλη.

Οι αρχές της Αυστραλίας απέτρεψαν ένα «τρομοκρατικό σχέδιο» φερόμενων ισλαμιστών που στόχευε στην «κατάρριψη» ενός αεροσκάφους με τη χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ, συμπληρώνοντας ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν έπειτα από επιδρομές της αστυνομίας σε προάστια του Σίδνεϊ.

Διαβάστε  Έτοιμος να εξαιρέσει την Αυστραλία από τους δασμούς χάλυβα ο Τραμπ

Η επιχείρηση των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε όλα τα κύρια αεροδρόμια της χώρας.

Διαφήμιση

Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο έπειτα από αστυνομικές επιδρομές σε σπίτια στα προάστια του Σίδνεϊ και πιστεύεται ότι έχουν «ισλαμιστικές επιρροές» τόνισε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας Άντριου Κόλβιν.

Διαβάστε  Αυστραλία: Συνελήφθη 20χρονος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης την Πρωτοχρονιά

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν η επίθεση στόχευε εσωτερική ή διεθνή πτήση, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney’s Daily Telegraph, στόχος ήταν μια πτήση εσωτερικού.

Περίπου 100 άτομα έχουν ταξιδέψει από την Αυστραλία για τη Συρία για να ενταχθούν σε εξτρεμιστές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε τον περασμένο μήνα ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι έχουν αποτρέψει μια σειρά επιθέσεων, αλλά έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις «μοναχικών λύκων», ανάμεσά τους μια ομηρεία από έναν ισλαμιστή σε καφέ στην καρδιά του Σίδνεϊ τον Δεκέμβριο του 2014 που είχε αποτέλεσμα δύο ομήρους νεκρούς και τον δράστη.

Διαβάστε  Αυστραλία: Σταθερά τα επιτόκια, ανεβαίνει η ανεργία

Διαφήμιση