if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Μήνυμα Ερντογάν σε Μητσοτάκη με υπερπτήσεις πριν το διάγγελμα

F 16

Σαφές και ηχηρό μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη επέλεξε να στείλει σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, επιμένοντας στη στρατηγική έντασης στο Αιγαίο, αλλά επιλέγοντας το χρόνο έτσι ώστε να μην υπάρχουν… παρανοήσεις.

Ειδικότερα, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το διάγγελμα για τη μερική άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, τουρκικά F-16, πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τη Παναγιά και τις Οινούσσες, σε ύψος από 22 έψς 25.000 ποδών.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η νέα τουρκική πρόκληση ακολουθεί τη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, αλλά και τις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, με τον κορονοϊό, όπου αναδύονται σκάνδαλα και διακινούνται κατηγορίες για απόκρυψη στοιχείων.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε το militaire.gr ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ είχε επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, όπου διαφάνηκε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για αποκλιμάκωση.

Η Τουρκία, βρίσκεται σε τροχιά διαρκούς κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με την Ελλάδα, σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατηγικό επίπεδο, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχήματος και εντείνοντας τα σενάρια θερμού επεισοδίου.

Οι προσπάθειες μάλιστα διασύνδεσης των ανοιχτών μετώπων, υπονόμευσης της σχέσης της Ελλάδας με την ΕΕ και αποκλεισμού της από διεθνή φόρα για καίρια ζητήματα, αποτελούν απόδειξη της στρατηγικής της Άγκυρας για επαναπροσδιορισμό του τρόπου χειρισμού των διμερών ζητημάτων με Ελλάδα και Κύπρο. Το Crisis Monitor έχει επισημάνει τις παγίδες της Τουρκίας και τις επιλογές της ελληνικής διπλωματίας.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version