if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Θεμειλιώνεται σήμερα το νέο εργοστάσιο του Μυτιληναίου

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, CEO της Mytilineos

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου επιχειρήσεων

Την ηγετική θέση στην αγορά ηλεκτρισμού εδραιώνει ο όμιλος Mytilineos καθώς παράλληλα με τις εμπορικές δραστηριότητες, θεμελιώνει σήμερα τη νέας μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 826 MW με καύσιμο το φυσικό αέριο, που θα πραγματοποιηθεί στο ενεργειακό κέντρο της εταιρείας στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας.

Η στρατηγική επιλογή του Ευάγγελου Μυτιληναίου για διαρκή ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων του ομίλου και ιδιαίτερα με το φυσικό αέριο, γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη μετά την εξαγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού για διακοπή της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη μέσα στην επόμενη δεκαετία, καθώς και από τις διακηρύξεις της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της δυναμικής που αποκτά τη συμφωνία των Παρισίων και η προώθηση μέτρων ανάσχεσης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης, σύντομα, με βάση όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί, το φυσικό αέριο θα έχει ακόμα ευκολότερη διακίνηση στην Ελλάδα, ενώ η μετεξέλιξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο των Βαλκανίων και της κεντρικής Ευρώπης δημιουργεί προοπτική μεγάλων ευκαιριών.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ο υπερσύγχρονος σταθμός, η κατασκευή του οποίου θα κοστίσει περί τα 330 εκατ. ευρώ, συνιστά μία από τις μεγαλύτερες άμεσες επενδύσεις, ενώ εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα επενδύσεων του Μυτιληναίου ύψους 1 δισ.

Τη θεμελίωση θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε επιχειρηματίες που προσφέρουν προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία, ενώ αποτελεί και ένδειξη προσωπικής δέσμευσης του ίδιου απέναντι στην επιχερηματική κοινότητα.

Παράλληλα, η κατασκευή του έρχεται σε συνέχεια των τριών μονάδων που διαθέτει η εταιρεία, η οποία είχε εκτιμήσει ήδη από την περασμένη δεκαετία ότι το φυσικό αέριο θα αποτελέσει το «καύσιμο γέφυρα» προς την πλήρη απανθρακοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής.

Η εταιρία σκοπεύει στη βελτιστοποίηση της απόδοσης με στόχο η θερμική να υπερβαίνει το 63%. Έτσι, θα είναι ο πιο αποδοτικός σταθμός συνδυασμένου κύκλου στην Ευρώπη.

Η οικονομική λειτουργία του state of the art εξοπλισμού θα αξιοποιείται ακόμη περισσότερο, με τις ανταγωνιστικές τιμές προμήθειας φυσικού αερίου, τις οποίες μπορεί να εξασφαλίζει η Mytilineos εξαιτίας της ηγετικής θέσης που κατέχει και στην εμπορία καυσίμου.

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο ανέρχεται ήδη σε 1,2 GW.
Από αυτό το χαρτοφυλάκιο, τα δύο εργοστάσια βρίσκονται επίσης στον Αγ. Νικόλαο – μία μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Συνδυασμένου Κύκλου (ΘΗΣ) ισχύος 444,48 MW και ένας σταθμός Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘ/ΣΗΘΥΑ) ισχύος 334 MW.
Το τρίτο εργοστάσιο, μία μονάδα Συνδυασμένου Κύκλου (ΘΗΣ) ισχύος 436,6 MW, βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και ανήκει στην Κόρινθος Power, θυγατρική της Μυτιληναίος και της Motor Oil.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version