if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ευρωπαϊκή συνεργασία κατά Σαλβίνι: Έξι χώρες θα πάρουν τους μετανάστες του Open Arms

Κινητικότητα στο μεταναστευτικό φαίνεται ότι αναπτύσσεται τόσο στην Ιταλία, καθώς τα κόμματα μετρούν τις δυνάμεις τους, ενόψει της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, όσο και στην ΕΕ, όπου αναζητείται λύση, που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση διαδρόμου για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της Συνθήκης Σένγκεν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να δεχθούν τους περίπου 150 μετανάστες που εμποδίζεται η αποβίβασή τους στην Ιταλία, κίνηση η οποία δείχνει την κατ’ αρχήν αποδοχή της πρότασης για ισοκατανομή των εισερχομένων μεταναστών, η οποία αν και συναντά σφοδρές αντιδράσεις από το Group Visegrad, εν τούτοις θα μπορούσε να δουλέψει ad hoc ή περιφερειακά.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Οι μετανάστες παρέμεναν πάνω στο πλοίο ισπανικής ΜΚΟ, το Open Arms, αφότου τους περισυνέλεξε ανοικτά της Λιβύης στις αρχές Αυγούστου, και ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Ρώμης Ματέο Σαλβίνι αρνήθηκε να τους επιτρέψει να αποβιβαστούν.

Ο Κόντε ανέφερε σε ανοικτή επιστολή προς τον Σαλβίνι πως οι μετανάστες θα κατανεμηθούν ανάμεσα στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και το Λουξεμβούργο. Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αποδυναμώσει το βασικό επιχείρημα της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Σαλβίνι και να αποκαλύψει τα πραγματικά του κίνητρα που είναι η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, εκτιμώντας ότι έτσι θα μπορούσε να υπαναχωρήσει για σώσει τα προσχήματα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version