if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Κυβερνο-χιούμορ Τραμπ σε Πούτιν, καυτή η ατζέντα της συνάντησης

Με χιούμορ, άνοιξε τη συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν ο Ντόναλντ Τραμπ, θέλοντας ενδεχομένως να δείξει το καλό επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων και να διασκεδάσει τις κατηγορίες για παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, τον κάλεσε μπροστά στις κάμερες να «μην αναμιχθείτε στις εκλογές μας», όταν τον προέτρεψαν δημοσιογράφοι να το κάνει στην έναρξη της συνάντησης.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η ατζέντα ήταν γεμάτη, με δύο αποκαλύψεις για επιθέσεις Αμερικανών και δυτικών hacker να δίνουν τη δυνατότητα στον Βλάντιμιρ Πούτιν να πάρει ρελάνς στον τομέα, ενώ η ανακοίνωση του NATO για την INF αποτελεί τον μοχλό πίεσης του Τραμπ. Στα καυτά θέματα η Τουρκία και οι S-400, το νέο γεωοικονομικό δόγμα στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ουκρανία και η… Αρκτική.

«Έχουμε πολύ καλή σχέση» και «πολλά πολύ θετικά πράγματα θα προκύψουν από αυτή τη σχέση» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι θα συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογό του για το εμπόριο, «λίγο για τον αφοπλισμό» και για τον προστατευτισμό.

Ο Τραμπ φάνηκε να ενοχλείται όταν ερωτήθηκε σχετικά με τρία ουκρανικά πολεμικά που συνελήφθησαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πέρυσι και τα πληρώματά τους συνεχίζουν να κρατούνται, λέγοντας πως δεν θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα κουβεντιάσουν.

Οι δύο ηγέτες δεν είχαν συζητήσει ξανά πρόσωπο με πρόσωπο από τον Ιούλιο του 2018, όταν έλαβαν μέρος σε μια πρώτη Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι.

Ο Πούτιν έκρινε ότι η σημερινή συνάντηση είναι μια καλή ευκαιρία για να επανέλθουν σε κάποια από τα ζητήματα που είχαν εξετάσει πέρυσι. «Έχουμε πράγματα να συζητήσουμε», είπε ο Πούτιν στα σύντομα σχόλιά του στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version