if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Βενεζουέλα: Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία και Σουηδία αναγνωρίζουν Γκουαϊδό

Εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις στον Νικολάς Μαδούρο, καθώς μετά από τις ΗΠΑ, την Ένωση Αμερικανικών Χωρών και τη Γερμανία, τώρα τον αυτοανακηρυχθέντα, μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό αναγνωρίζουν η Βρετανία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Σουηδία.

Παράλληλα, ο Γκουαϊδό, έχει ανοίξει δημόσιο διάλογο με την Κίνα, καθώς το Πεκίνο, αν και στηρίζει τον Μαδούρο, ξεκαθάρισε ότι το μείζον διακύβευμα είναι η διατήρηση των σχέσεων με τη χώρα. Έτσι, αυξάνεται η πίεση στην Ιταλία και την Ελλάδα να αναγνωρίσουν, επίσης ως μεταβατικό πρόεδρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσουν τον Μαδούρο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Από την άλλη πλευρά, χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, απέρριψε το ευρωπαϊκό τελεσίγραφο για την προκήρυξη εκλογών και υπονόησε ότι είναι έτοιμος ακόμα και για εμφύλιο. Η δήλωση αυτή, ωστόσο, φαίνεται ότι αποτελεί έμμεση απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποκάλυψε ότι το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα βρίσκεται μεταξύ των επιλογών που συζητούνται.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version