if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Τα “κίτρινα γιλέκα” έγιναν κόμμα, αυτή είναι η αρχηγός τους

Η Ingrid Levavasseur, η 31χρονη νοσοκόμα, επικεφαλής των κίτρινων γιλέκων στις ευρωεκλογές

Τον μετασχηματισμό του κινήματος των “κίτρινων γιλέκων” σε κόμμα σημαδοτοτεί η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων για τις ευρωεκλογές, οι οποίοι εμφανίζονται άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αλλά είχαν εξέχοντα ρόλο στο κίνημα.

Ο κατάλογος μέχρι στιγμής έχει 10 ονόματα και επικεφαλής έχει τεθεί μια 31χρονη νοσοκόμα, η Ingrid Levavasseur, μια από τις κυριότερες μορφές του κινήματος.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα “κίτρινα γιλέκα” ξεκίνησαν ως κίνημα αντίδρασης στην αύξηση των φόρων στα καύσιμα, αλλά από τότε μετατράπηκε σε ευρύτερη κίνηση με κεντρικό στόχο τον Εμμάνουελ Μακρόν.

Οι υποψήφιοι δημιούργησαν τη δική τους ομάδα με τίτλο «Συνασπισμός Πρωτοβουλίας Πολιτών» – μια αναφορά σε ένα από τα βασικά αιτήματα του κινήματος: Την τροποποίηση του νόμου ώστε να επιτρέπονται δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών, εφόσον θα συγκεντρώνουν 700.000 υπογραφές, ή το 1,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Το κίνημα ελπίζει τελικά να έχει συνολικά 79 υποψηφίους. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης έναν λογιστή, έναν οδηγό σκουπιδιάρικου και μια νοικοκυρά.

Ωστόσο, ο χώρος που επιχειρεί να καταλάβει η κίνηση πολιτών που γεννήθηκε μέσα από τα κίτρινα γιλέκα, βρίσκεται στο στόχαστρο όλων σχεδόν των δυνάμεων της γαλλικής αντιπολίτευσης, από τον ακροαριστερά μέχρι την φασιστική ακροδεξιά της Λε Πεν.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version