if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο Ντράγκι τρομάζει τις αγορές: Η Ευρώπη “ξεβράκωτη” απέναντι στο trump-effect

Η Ευρώπη βρίσκεται στο 2019 χωρίς πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και με περισσότερους κινδύνους, απ’ ότι το 2018, αυτά διευκρίνισε στην ομιλία του, ο Μάριο Ντράγκι, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής.

Ο Μάριο Ντράγκι, ενέτεινε τις ανησυχίες των αγορών αναγνωρίζοντας αυξανόμενους κινδύνους και αποδεχόμενος τις προβλέψεις του ΔΝΤ για ανάσχεση της αναπτυξιακής δυναμικής. Παράλληλα, προβληματισμό προκάλεσε η ανακοίνωση ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν έλαβε καμία απόφαση για την ενεργοποίηση των προγραμμάτων TLTROs.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Πρόκειται ουσιαστικά για δημοπρασίες φθηνών δανείων προς τις τράπεζες- ένα εργαλείο, με το οποίο η ΕΚΤ διοχέτευσε πολύτιμη ρευστότητα στο σύστημα κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους. Πολλοί πίστευαν ότι με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης να έχει τερματιστεί και την ανάπτυξη να κατεβάζει αισθητά ταχύτητα η κεντρική τράπεζα θα επιλέξει να αξιοποιήσει άμεσα το όπλο των φθηνών δανείων.

Ο Ντράγκι επιβεβαίωσε ότι έγινε συζήτηση για τις TLTROs, αλλά δεν αποφασίστηκε κάτι. Οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν άμεσα στο στόχαστρο, με τον κλαδικό δείκτη στον δείκτη Stoxx Europe 600 να καταγράφει πτώση 1,1%.
Το ευρώ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη, συνθήκη, που όμως αυξάνει την πίεση και στις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς πλήττεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και υποσκάπτεται ο στόχος για αύξηση των εξαγωγών.
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version