if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Τα βρήκαν Μέρκελ-Ζέεχοφερ, ακόμα δεν έχει μιλήσει το SPD

Σε συμφωνία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα γερμανο-αυστριακά σύνορα και τη διατήρηση αρραγούς του κυβερνητικού συνασπισμού κατέληξαν μετά από διαβουλεύσεις τριών ημερών η Άγκελα Μέρκελ και ο Χόρστ Ζέεχοφερ, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο παραμένει ακόμα ασαφές αν το SPD θα δεχθεί τέτοιου είδους συμφωνία, καθώς μετά από διαβουλεύσεις η Άντρα Νάλες ζήτησε επιπλέον χρόνο για να επεξεργαστεί τα στοιχεία της συμφωνίας και να επανέλθει.

Οι δύο πλευρές φέρονται να συμφωνούν στην δημιουργία κλειστών κέντρων ασύλου στα γερμανικά σύνορα, όπου θα εξετάζονται με ταχείες διαδικασίες οι αιτήσεις ασύλου και, σε περίπτωση απόρριψης, θα γίνονται άμεσα οι επαναπροωθήσεις. Ο συμβιβασμός, σύμφωνα με την εφημερίδα, προβλέπει και παραμονή του κ. Ζεεχόφερ στο υπουργείο.

“Θεωρούμε καλό τον συμβιβασμό καθώς μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στα πρακτικά. Αυτό είναι κάτι που μας έλειψε τις τελευταίες εβδομάδες”

δήλωσε η επικεφαλής του SPD.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

“Θα πάρουμε όσο χρόνο χρειαστεί για να αποφασίσουμε”.

συνέχισε

Από την πλευρά της, η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε:

“Πετύχαμε έναν πραγματικά καλό συμβιβασμό, μετά από σκληρή αντιπαράθεση”

ενώ συνέχισε επισημαίνοντας ότι:

“Αυτή η συμφωνία διατηρεί το πνεύμα της Ευρωπαϊκής εταιρικότητας, ενώ την ίδια στιγμή είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της οργάνωσης και του ελέγχου της δευτερογενούς μετανάστευσης”

Στη συμφωνία φαίνεται ότι περιλαμβάνεται η δημιουργία «ζωνών τράνζιτ» στην Βαυαρία, όπου θα εγκαθίστανται προσωρινά οι αιτούντες άσυλο. Εκεί θα ακολουθείται γρήγορη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων, αλλά οι πρόσφυγες δεν θα έχουν δικαίωμα να εγκαταλείψουν τα κέντρα και, εάν το αίτημά τους απορρίπτεται, θα γίνεται άμεσα η επαναπροώθησή τους.

Η συγκεκριμένη πρόταση είχε συζητηθεί ήδη το 2015, αλλά τότε είχε απορριφθεί από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild από το SPD, μια τέτοια λύση πλέον «δεν αποκλείεται».

Τη συμφωνία ανακοίνωσε ο Χόρστ Ζεεχοφερ, ενώ σύμφωνα με τη DW θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version