Γερμανία: Κυβερνητική κρίση reloaded

Γερμανία: Κυβερνητική κρίση reloaded

Το sequel της κυβερνητικής κρίσης, που προκάλεσε ο Χόρστ Ζέεχοφερ του CSU, γράφεται τώρα στη Γερμανία καθώς μετά από μια ημέρα διαβουλεύσεων οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έστειλαν τελεσίγραφο στην Άγκελα Μέρκελ απειλώντας με αποχώρηση από την κυβέρνηση εάν εφαρμοστεί το σχέδιο για δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης εντός των γερμανικών συνόρων.

Συντηρητικοί πολιτικοί υπερασπίστηκαν τον συμβιβασμό στον οποίο κατέληξε η Μέρκελ με τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) του υπουργού της των Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Bundestag. Ωστόσο, οι Σοσιαλδημοκράτες που δεν έχουν ακόμη εγκρίνει τη συμφωνία εξέπεμψαν ανησυχητικές ενδείξεις, με τον ειδικό γραμματέα Λαρς Κλίνγκμπαϊλ, να δηλώνει στο ZDF ότι:

«Με το SPD (στην κυβέρνηση) δεν πρόκειται να δημιουργηθούν μαζικοί καταυλισμοί όπου οι πρόσφυγες θα κλείνονται επί εβδομάδες»

Νωρίτερα, μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο, η Μέρκελ επεσήμανε ότι η Ε.Ε. πρέπει να προσφέρει στους κατοίκους της μια ενιαία στάση αναφορικά με τη μετανάστευση, η οποία θα είναι νομικά σωστή και ρεαλιστική, προκειμένου να μην τους αποξενώσει.

Διαφήμιση

«Πρέπει να οριστεί ένα σύστημα για κάθε είδους μετανάστευση, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την εντύπωση ότι διατηρείται ο νόμος και η τάξη»,

τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η συμφωνία θα φέρει «νόμο και τάξη» στα σύνορα και παράλληλα συνάδει με τα ιδεώδη της Ευρώπης.

«Ήταν ένα μακρύ και δύσκολο μονοπάτι όμως όλοι παραδέχθηκαν ότι κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός», τόνισε.

Διαφήμιση