if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Το SPD ψήφισε για τον μεγάλο συνασπισμό, στις 14 Μαρτίου η ψήφος εμπιστοσύνης

Στην τελική ευθεία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού εισέρχεται πλέον η Γερμανία, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Μάρτιν Σουλτς ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η Πολιτική Γραμματεία κατά τη διαπραγμάτευση.

Πέντε μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η Γερμανία θα αποκτήσει νέα κυβέρνηση στις 14 Μαρτίου, οπότε και αναμένεται η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το 66% των μελών του κόμματος τάχθηκε υπέρ του Μεγάλου Συνασπισμού ενώ το 34% κατά. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 450.000 μέλη των Σοσιαλδημοκρατών από όλη τη χώρα, ανακοινώθηκαν στο Βερολίνο την Κυριακή το πρωί.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

«Δεν ήταν εύκολη επιλογή για το SPD» είπε ο προσωρινός πρόεδρος του κόμματος Olaf Scholz, συμπληρώνοντας:

«Κατά τις συζητήσεις ήρθαμε πιο κοντά. Αυτό μας δίνει δύναμη για τη διαδικασία της ανανέωσης που ξεκινάμε».

Το SPD, αναδεικνύεται σε μεγάλο κερδισμένο των διαπραγματεύσεων καθώς αναλαμβάνει τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος, Εργασίας και Οικογένειας, ενώ τα χριστιανικά κόμματα CDU/CSU προσπαθούν να περιορίσουν τον αντίκτυπο επιχειρώντας να θέσουν περισσότερες διαδικασίες ελέγχου και ποδηγέτησης του νέου υπουργού Οικονομικών.

Μέχρι στιγμής σίγουρη θεωρείται η τοποθέτηση του Όλαφ Σολτς στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος είναι και αντικαγκελάριος της κυβέρνησης, ενώ από την πλευρά του CSU ο αρχηγός του κόμματος και πρώην καγκελάριο της Βαυαρίας, Χερστ Ζέεχοφερ, θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κατείχε μέχρι πρότινος ο Τόμας Ντε Μεζιέρ.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version